LOGBOEK DECEMBER 2007

 November
2007
 
Januari
2008
Zaterdag 1Bord Ă  bord zakken we naar Conflans. De mannen varen, buurvrouw maakt van de gelegenheid gebruik om eens ongestoord te poetsen en ik, ik kijk lekker met de kleintjes naar een tekenfilm… Aan de confluent gaan de buren rechtsaf en wij rechtdoor.

Zondag 2Net de RhĂ´ne, de Beneden-Seine: bij het uitvaren roepen de sluismeesters vriendelijk 'Merci Picaro, Ă  la remonte et bonne dimanche!' Echt lang geleden dat we hier geweest zijn: in 1991 om precies te zijn, toen we naar Honfleur gingen. Volgens horen zeggen moeten we 'tussen het eiland' laden. Op de kaart ligt Tosny (spreek uit: Tony) inderdaad achter een eiland, en zou die riviertak aan de benedenkant 2,60 meter diep zijn, niks aan de hand dus. Alleen lijkt die arm in werkelijkheid toch wel erg smal, zeker met windkracht zes Ă  zeven dwars op het schip. En we zien niets wat op een silo of laadinstallatie lijkt. Gelukkig hadden we de bevrachter de naam van onze buurman gevraagd. Die blijkt een paar kilometer verderop, in Les Andelys te liggen. Omdat ons nog steeds niet helemaal duidelijk is waar we moeten laden varen we daar ook maar heen. En dan zien we het: daar ligt nog een eiland, met, aan een veel bredere rivierarm, een laadsteigertje. Het zal wel gemeente Tosny zijn, maar 'Les Andelys - Lieshout' was een stuk duidelijker geweest! Les Andelys is overigens een prachtig dorpje, met z'n Normandische huizen, krijtrotsen en een kasteelruĂŻne. Maar zelfs ik vind het weer te slecht om naar boven te klimmen.

Maandag 3Prachtig (foto)weer nu, maar als je ieder moment kunt moeten gaan laden begin je ook niet meer aan een lange wandeling. Uiteindelijk is het nog drie uur, voor ze eens aan ons beginnen. Het laden verloopt ook niet echt geweldig.

Dinsdag 4'La douze' of 'la dix-sept' zeggen de sluismeesters hier. Waarmee ze bedoelen dat je de kleine sluis, die twaalf meter breed is, of de grote van zeventien meter breed krijgt. Bij Douai krijg je af en toe 'la quatre'. Die is (gelukkig…) geen vier meter breed, maar er gaan vier spitsen in. Maar als je op de Schelde 'la quatre' krijgt betekent dat weer dat ze met de korte kolk schutten…

Woensdag 5Even de Port de Limay binnen, om het nieuwe schip van vrienden te bewonderen. De bebakening is een labyrint, maar er liggen twee coasters in, dus moet het ons ook lukken… 's Middags besluit ik toch maar eens een mailtje naar VNF te sturen om te vragen hoe we die tonnen moeten zien. O nee hè, dat stuk Seine valt tegenwoordig onder de subdivisie Pontoise…

Donderdag 6Sinterklaas is dit jaar dan wel naar Parijs gevaren, maar de Picaro heeft hij overgeslagen. Erger is het dat de Oise, na een paar dagen regen, zo'n pepernootkleurtje heeft gekregen. Dan krijgen we ook nog van een buurman te horen, dat de sluismeesters staken in het noorden…

Vrijdag 7Ik had willen schrijven dat we net op de samenloop van de Oise en het Canal du Nord weer samenkomen met de buurtjes waar we in Conflans afscheid van hadden genomen. Maar om samen te kunnen schutten moeten we helaas een 'lange' voor laten. Niet dat dat deze keer wat uitmaakt: het eerste stuk loopt toch wel lekker, omdat er vanwege de staking in het noordelijk deel nog geen tegenvaart is, en aan Clery valt alles zoals gewoonlijk weer bij elkaar.

Zaterdag 8Vijfde schutting, dus we komen helemaal tot… 'la quatre'. De regen heeft hier en daar weer nieuwe granaten blootgelegd, zie ik als ik met Kia en de buurhond ga wandelen. Al dat oorlogstuig zal nog wel eens voor het nodige oponthoud kunnen zorgen bij de aanleg van Seine-Nord!

Reactie van
bert van der tang
Heel fijne kerstdagen toegewenst en een behouden vaart in 2008!

Bert van der Tang

Reactie van
Bas
Een beetje aan de late kant maar goed beter laat dan nooit.

Namens mij wens ik jullie met z'n 3en een bijzonder goed 2008 met al het goeds.

Gegroet bas

Zondag 9Aan Arleux ziet de buurman een leuk bordje drijven, 'circuit des canaux', dus die brengen we maar even in veiligheid…

Maandag 10Omdat het al een paar dagen hard waait zitten we constant te dubben of we nu over de Westerschelde of de Neerschelde moeten gaan. Dan horen we viavia dat er bij Zele een schip gezonken is, dus valt er niets meer te kiezen… Op de Leie loopt een lekker afzakkertje, waardoor we nog vroeg genoeg in Terneuzen zijn om binnen onze vaartijd over te steken. Alleen staat er windkracht zes, zodat we tijdens het schutten toch maar gauw een kleedje over de voorste luiken trekken.

Dinsdag 11In alle haast zijn de buurtjes gisteren helemaal vergeten gasolie te bunkeren, dus na de Krammer gaan we veiligheidshalve maar gekoppeld verder ;-) Buurman spoelt bij beide schepen zout, daar komen wij weer mooi vanaf met die kou. Na het bunkeren scheiden onze wegen weer: wij hebben alle tijd om nog wat aan de radar te laten veranderen, zij hebben een ontvanger die om zijn lading zit te springen.

Reactie van
Jan
De leuke foto liep al vooruit op de geschreven tektst, nu is alles duidelijk.

Woensdag 12Omdat er op de Maas zoveel water loopt gaan we maar via het Wilhelminakanaal. Daar is het inderdaad een stuk 'droger': boven Tilburg lopen we bij het tegenkomen van een containerschip flink omhoog en net voor Lieshout zitten we na het passeren van een grindschip een hele tijd vast. Grrr, gestrand in het zicht van de haven, en het klokje maar doortikken naar zes uur. Bij Bavaria is het behoorlijk druk (en met die centrale bediening krijg je dat ook niet meer tijdens een babbeltje met de sluiswachter te horen…) zodat we drie breed voor de wal liggen. En geladen schepen slechts met moeite kunnen passeren.

Donderdag 13Als er 's morgens vroeg luid geblazen wordt staan we dan ook binnen een paar tellen in de stuurhut. Gelukkig was dat niet voor ons bedoeld, maar voor een buurman die z'n schroef er nog op had staan. Daardoor is de afvaart omhoog gelopen, wat ons mooi even de tijd geeft een lengte achteruit te scharrelen. Franse toestanden hier hoor! Hoewel het koud en donker is zijn we daarna allebei klaarwakker. Dus gaan we maar een to-do-list voor komende week opstellen. Bij een groot bedrijf heet dat vergaderen, bij ons koffiedrinken…

Vrijdag 14Voor ons lost de spits die zich van de zomer op de Franse Maas lek gevaren had: twaalf meter nieuw vlak en twee maanden op de werf…

Zaterdag 15t/m vrijdag 21 december Klussen, administratie bijwerken, vrienden- en familiebezoekjes… en koud dat het is, en glad, blij dat we niet hoeven te varen!

Zaterdag 22t/m zondag 30 december Met de hele familie een weekje naar de Spaanse zon: wandelen, garnalen eten, terrasje pikken,… Wel vreemd hoor, zo'n vakantie zonder sluizen. Gelukkig ligt er een havenstad in de buurt: Cartagena.

Maandag 31Timmerwerk afmaken, laatste post ophalen en dan flink boodschappen inslaan, want we beginnen het nieuwe jaar met een verre reis: IJmuiden-Villefranche.

Reactie van
Jacob en Liesbeth
Ik hoop dat je minder ijs hebt als wij…
Beste wensen en maak er wat moois van in 2008

 November
2007
  
 Januari
2008
print-versie