LOGBOEK JULI 2016

 Juni
2016
 
Augustus
2016
Vrijdag 1Om 8 uur staat de controleur wel naast het schip, maar is de silobaas in geen velden of wegen te bekennen. Oei, we namen aan dat die ook op de hoogte gesteld was… Even later komt hij gelukkig toch opdagen. Wel lekker makkelijk laden hier: door de overkapping kun je ondanks het weer alles open leggen en de silobaas bedient de laadpijp. Dus Tara mag intussen nog een keer langs het canal de la Somme racen. In het canal du Nord is het de hele week al extreem rustig, waardoor we 's avonds nog tot Pont-Malin komen. Als we erop gedraaid hadden, hadden we zelfs nog af kunnen komen.

Zaterdag 2Maar ja, om nou op je oorspronkelijke laaddatum al op je losplek aan te komen… Dus doen we vandaag ook maar geen poging om nog beneden Asper te komen, zodat we morgen via Merelbeke door hadden kunnen varen. Het was wel onze bedoeling geweest om aan sluis Oudenaarde te komen, maar we struikelen net boven de brug. Een mooi plekje, net voor de kerk en een soort hofje. Alleen de walstroom blijkt een wassen neus: onze kast is leeg.

Zondag 3Hebben we wat gemist, en is het vandaag soms gratis schutten voor de bedrijfsvaart in Vlaanderen? Het ene na het andere schip komt langs, niet alleen grote, maar ook spitsen. (Wel alleen Franse en Belgische, de Hollanders zijn blijkbaar toch te zuunig…) Het is prachtig weer, maar klussen zullen we hier midden in de stad toch maar niet doen. Als de administratie afgerond is, fietsen we met Tara naar een recreatiedomein. Toch wel gezond, zo'n actieve hond: anders waren we waarschijnlijk in het centrum een ijsje gaan eten.

Maandag 4Voor de verandering weer eens over de Westerschelde. We dachten net wat te laat te zijn voor het tij, maar dat valt reuze mee: binnen de kortste keren zijn we aan Hansweert. Bij de Krammer blijkt vandaag een kolk gestremd. Op de marifoon horen we dat een collega, die hier ook wil blijven overnachten, door de jachtensluis moet, en dan weer terug de voorhaven in. Hmm, dan vluchten wij maar het Zijpe in. Het is nogal een gedoe om vast te maken, maar dan hebben we ook een prachtig wandelplekje voor de hond. Zoals gewoonlijk gaat die helemaal uit haar dak op een helling met lang gras, het oesterstrandje ruikt buitengewoon interessant en tenslotte treft ze ook nog een Spaans speelkameraadje. En de baasjes scoren nog een prima wrijfhout ;-)

Dinsdag 5Vooruitlopend op de vakantie, als de logeerkamer weer 'ontruimd' moet zijn, ben ik deze reis iedere dag een kast aan het opruimen. Vandaag is de inloopkast, eh slaapkamer aan de beurt. Thijs is intussen bezig een nieuw, voordelig Frans telefoon- en internetabonnement te regelen, maar dat valt niet mee: vanuit Nederland kunnen wij niet naar een Frans 08-nummer bellen, en zij mogen niet naar een Nederlands GSM-nummer bellen. Wel grappig is dat degene die erover gaat Melody 'Ringeling' heet. Nou ja, niet helemaal, maar zo klinkt het wel.

Woensdag 6Morgenmiddag lossen, dat valt niet tegen: officieel zouden we maandag pas aan de beurt zijn. Was ook niet zo erg geweest: je ligt hier in de 'vieux port' mooi onder de bomen en dicht bij het centrum. De meeste honden zouden ook al helemaal happy zijn met de groenstrook langs het kanaal. Maar ja, die van ons kan nog steeds niet zonder trekken aan de riem lopen, en de lange lijn is met al die vrachtwagens toch wel riskant. Gisteren heeft ze ook al weinig beweging gehad, dus fietsen we als eerste werk maar naar het bos aan de overkant. Groter en mooier dan ik me herinnerde (er groeien zelfs frambozen!) en we hebben het helemaal voor onszelf. 's Middags samen de 'stad' in. Daar zijn we vrij snel uitgekeken, alleen de boekhandel blijkt veel groter en uitgebreider dan je van buitenaf zou zeggen en prachtig ingericht! Het 'industrieel erfgoed complex' aan de overkant van de haven valt echter wat tegen, mist samenhang en uitstraling. Het foodmarkt-concept spreekt me ook niet zo aan, maar wij zijn dan ook erg verwend in Frankrijk. 's Avonds nog een lokale sitelezer op visite.

Donderdag 7Tijdens het lossen nog even de stad in, op zoek naar een ander stoeltje voor in de roef. Al wist ik al van tevoren dat dat eigenlijk geen zin had: ik kan namelijk niets 'nieuws' kopen. Op apparatuur en cadeaus na, komt zowat alles hier binnen dan ook van rommelmarkten, kringloopwinkels of familie. Met werk is het kalm (en in Vlissingen hebben we niet zoveel zin…) dus als we leeg zijn varen we lekker naar Den Bosch. Waar we bijpraten met een collega die we door ziekte al heel lang niet meer gezien hadden.

Vrijdag 8tot en met maandag 11 juli. Het vaste programma: familiebezoek, tuin- en scheepsonderhoud, met Tara naar de Maas en 'socialiseren' (kindjes én kermis), verder paspoort ophalen, naar 't postkantoor… Als we net een leenauto gekregen hebben, worden we gebeld voor een spoedreis: overmorgen in Amsterdam rollen laden voor Evry om volgende week donderdag weer te lossen. Tja, regio Parijs is voor de jongedames wel leuker dan regio Den Bosch. Dus halen we nog vlug wat eerste levensbehoeften en dan mag de auto weer terug :-(

Dinsdag 12Op de Waal krijgen we een lifter: een vermoedelijk oververmoeide wedstrijdduif strijkt neer op de luiken. Onze jachthond wil er wel vanuit het gangboord naar gluren, maar durft zelf opeens niet meer op de luiken te springen… Net als we denken dat die duif helemaal mee naar Amsterdam wil varen, stijgt hij weer op. En kan Tara alle plekjes waar hij gezeten heeft gaan besnuffelen. Morgenvroeg blijken ze pas om 8 uur aan ons te willen beginnen met laden, dus kunnen we rustig in de Houthaven overnachten. Zo lang dat nog mag… want zo te zien wordt er weer een giga-flat bij gebouwd.

Woensdag 13Een heel gepuzzel, 27 tamelijk grote rollen kwijt zien te raken: eentje meer had ook niet meer gepast. Zo overspannen als het er in Zeeland aan toe gaat, zo relaxed gaat het hier. Als we vol zijn durven we Tara dan ook wel even los te laten, zodat ze de hele laadploeg een afscheidsknuffel kan geven ;-) Als we achteruit onder de loods uit varen, blijkt het buiten te regenen. Tara denkt dat het een druipende sluisdeur is, en vlucht zoals gewoonlijk naar voren, maar de druppels blijven maar komen bij deze 'sluis'… Omdat we niet veel tijd over hebben, nemen we deze ronde niet de toeristische route, maar gewoon het Amsterdam-Rijnkanaal.

Donderdag 14We hadden gedacht in Antwerpen te overnachten, en dan morgenvroeg met het tij via de Royers naar buiten te gaan. Maar als we de van Cauwelaertsluis naderen, blijkt die net in te gaan varen. We kunnen meteen mee, zodat we 's avonds nog tot Steendorp komen. En morgen dus wat later mogen beginnen.

Vrijdag 15Zo stil op de Schelde, dat we bijna gaan denken dat we een stremming gemist hebben. Maar het is overal gewoon erg rustig. We hadden er niet meer op gerekend door sluis Spiere te komen, maar de sluismeester schut ons nog even op. Waardoor we wel wat later vast liggen als we gewend zijn :-(

Zaterdag 16Na dat we de laatste inkopen gedaan hadden en de koffer helemaal gepakt was werd het tijd om te vertrekken richting Picaro. Na een jaar uitkijken was het weer zover ik mag weer twee weken aan boord op vakantie. Na een autorit van twee en een half uur kwamen we aan aan canal du nord. Waar Annemarie al voor lekkere tapas had gezorgd. Het enige wat wij nog hoefden te doen was aanschuiven aan de tafel. Na het eten hebben we dan nog alle bagage uit de auto gehaald voor het helemaal donker werd. Nog vlug alles even uitgepakt met hulp van Tara die het o zo leuk vond om mijn kousen te nemen. Nu ja ook met haar hulp is het gelukt, en nadat alles mooi weg zat in de kast werd het tijd om te slapen. Dit was mijn dag.

Reactie van
Joke
Fijne vakantie Dolores aan boord van de Picaro!

Zondag 17Om het vakantiegevoel bij m'n ouders ook helemaal op te wekken bleven ze ook een dagje om mee te varen. Natuurlijk waren zij veel vroeger wakker en op het moment dat ik mijn bed kwam uitrollen waren zij al om brood geweest. Maarja zoveel haast hadden we niet want we waren pas de derde schutting. Met als gevolg dat we pas rond 11 uur uit de eerste sluis waren. Na het eerste pand hebben we nog eventjes gelopen met Tara. Papa was ondertussen een stuk door gereden met de auto om dan met de fiets terug te keren richting schip. Ongeveer een sluis of 3 verder kwamen we hem weer tegen. Wat ziet dat er toch verdacht uit een donkere man met een rugzak ;). Nadat papa zelf ook een stukje had meegevaren kwamen we bij de tunnel en daar moest hij er dan toch weer uit want zo ver had hij de auto niet geparkeerd. Bij de laatste sluis voor de dag was papa ook weer terug en rook Annemarie precies een gasolie lucht. En jawel hoor er was een filter lek waardoor de machinekamer onder de gasolie zat. Nuja het einde van de dag kwam dichterbij en het werd tijd om te eten dus alles lekker aan wal gezet om te kunnen smullen. Na de lekkere moussaka moesten mijn ouders toch terug keren richting Zeebrugge. Met tegenzin stapten ze de auto in richting huis, want ja in Frankrijk is het toch net iets leuker dan op het werk. Nadat ze vertrokken waren werd het tijd voor Tara om een avontuur te beleven. Ze had namelijk bij de buren een leuk vriendje gevonden en het werd tijd om te spelen. Springt Tara daar even aan boord en haalt de andere hond zo uit de roef. Nuja de man kon er zelf ook wel om lachen en de honden konden dankzij Tara nog even lekker buiten spelen. Dit was mijn dag.

Reactie van
Joke
Kijk uit voor verdachte donkere mannen met rugzakken…
Oh het was je papa…

Maandag 18Vandaag was echt een heel erg warme dag. Al van in de ochtend voelde je hoe snel de temperatuur steeg. Het duurde niet lang of ik had een schaduwplekje opgezocht en had me hier met mijn boek geplaatst. Door het warme weer heb ik deze dag dus echt niet veel gedaan. Behalve dan in spanning wachten tot er een berichtje binnen kwam van Elise als ze nu zomerschool had of niet. En die heeft ze gelukkig niet. In de avond gingen Annemarie en ik nog een stukje lopen met Tara richting het bos van Ribecourt wat voor mij nu ook al een redelijk gekende plek is. Natuurlijk kan Tara niet gaan slapen zonder haar eigen avontuur te beleven en vandaag vond ze het blijkbaar heel fijn om met een pony kennis te maken. Ze ging het dier helemaal uitdagen maarja die had hier niet echt interesse voor. Na de wandeling was het nog steeds warm dus heb ik de eerste duik van deze reis genomen samen met Annemarie. Dit was natuurlijk een moment om Elise al te laten wegdromen van haar reis aan boord. Dit was mijn dag.

Reactie van
Joke
Wat fijn dat ze komt en niet naar de zomerschool hoeft…

Dinsdag 19Vandaag was het alweer lekker warm en je zag de sporen nog van de dag ervoor: m'n benen waren mooi verbrand. Nuja omdat het dus alweer zo warm was heb ik dus vooral gelezen zoals gisteren. Maar vandaag ging Elise dus weten als ze geslaagd was of niet en ook dit is het geval. Maarja we gingen de dag erna al naar Parijs varen en dat is toch wel een unieke kans. Dus besloot Lisbeth we gaan vanavond nog rijden. Goed nieuws dus want dan konden we samen door Parijs heen varen. Na nog wat afspreken was toen besloten om in Conflans vast te maken omdat je hier makkelijk met het openbaar vervoer bij komt. Ondertussen was de temperatuur nog hoger opgelopen en eigenlijk wat te warm dus heeft Thijs het schip even gestopt en konden we zo even een verfrissende duik nemen. Maar blijven zwemmen was de boodschap want het stroomde daar toch aardig. Na een paar uur verder varen kwamen we toen aan in Conflans. En omdat het binnen nog steeds zo heet was hebben we een groot deel van de avond buiten gezeten. Ik met mijn boek en Annemarie met het hare. Totdat na een paar uur mijn vakantievriendin ook was aangekomen :). Dit was mijn dag.

Reactie van
Joke
Dat is spannend met een spannend boek in spanning de komst van Elise af te wachten..

Woensdag 20Vandaag zijn we vrij vroeg opgestaan. Waarschijnlijk zit het schoolritme er nog in. Dit zal er wel snel vanaf gaan! Het is vandaag al vroeg in de ochtend vrij warm, maar we zullen niet klagen want het was heerlijk! We hebben lekker op het voordek gezeten en genoten van het uitzicht. Door Parijs varen is heel mooi want je ziet een aantal grote bezienswaardigheden. Zo zijn we langs de Eiffeltoren gevaren, hebben we de Notre Dame gezien en zijn we onder de romantische slotjesbrug doorgevaren. In Parijs staat de originele variant van het Vrijheidsbeeld. Hier zijn we ook langs gevaren. Naast het Vrijheidsbeeld stond een vrij bizarre man rare bewegingen te maken. De moeder van Elise vond het uitermate leuk om die mooie bewegingen eens even na te doen! En wij maar lachen. Helaas toen we net de Eiffeltoren passeerden begon het bewolkt en regenachtig te worden. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om buiten te zitten en een mooi fotootje te maken. 3 sluizen na Parijs hebben we vastgemaakt aan de kade van Evry. Daar hebben we lekker gebarbecued op de de wal en genoten van Tara's avontuurtjes. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Ik heb mooie foto's gezien Annemarie van jullie ' Notre Dame's'..

Donderdag 21Vandaag moesten we om 8 uur lossen maar door wat trage Fransozen is dit een paar uurtjes later geworden. Wanneer we rollen lossen schud het schip altijd heel erg. Met name bij de laatste rollen. Na het lossen zijn we een stukje teruggekeerd en op een lekker plekje gaan liggen. Daar hebben we Tara uitgelaten in het bos. Nadat we teruggekeerd waren zijn we naar het station gelopen om nu echt Parijs in te gaan. Door 2 tutjes die niet wisten welk kaartje ze moesten kopen en dus een kwartier zijn blijven hangen aan de automaat, hebben wij onze trein gemist. Hierdoor konden we een half uur wachten op de volgende trein. We zijn bij Gare de Lyon uitgestapt en richting het centrum van Parijs gewandeld. We zijn naar de Halles gelopen, waar veel winkels zitten. In de Halles zit ook een station, daar hebben we de moeder van Elise uit moeten zwaaien. Met veel moeite heeft ze afscheid van ons genomen. Ze had namelijk nog wel wat langer in Parijs willen blijven!'s Avonds zijn we uit eten geweest bij een heel mooi restaurant. Het heette Chartier. Hier hebben we lekker gegeten. De rekening werd op het papieren tafelkleed geschreven. Om 10 uur in de avond hebben we nog even een lekker verfrissende duik genomen. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Maar die ' tutjes ' zijn toch wel in Paris aangekomen…

Vrijdag 22Vandaag hadden we niet echt een drukke planning dus hebben we van deze gelegenheid gebruik gemaakt om eens lekker uit te slapen. Nadat we ons bed uit gerold waren en ontbeten hadden zijn we een winkel gaan opzoeken. Maar dit bleek zo simpel nog niet te zijn. We waren ervan overtuigd dat wanneer je het bordje "Evry centre" volgt dan wel op een plek met winkels zou komen. Maar we kwamen uit in een uitgestorven arme buurt zonder geopende winkels en waarschijnlijk ook niet echt veel bewoners. Gelukkig zag een pokèmon jager ons staan en vroeg ons wat we zochten. Wij in ons beste Frans dan gezegd dat we de winkel zochten. De Fransman had geprobeerd de weg uit te leggen maar helaas liepen we alsnog verkeerd. Dus kwam de jager ons achterna om te zeggen dat we helemaal fout liepen en hij ons wel ging begeleiden naar de supermarkt, die we zonder hem nooit gevonden hadden. Maar na de inkopen moesten we natuurlijk ook terug raken en dat was weer een ander verhaal. Na 3 keer het zelfde rondje hadden we de weg dan eindelijk terug gevonden. Eenmaal terug aan boord hebben we een frisse duik genomen tegen de pijne voeten van toch wel een fikse wandeling op slippers. Om op te drogen hebben we ons dan lekker in het zonnetje gelegd tot het tijd was om te eten. Vlug nog alles even weggedaan om dan nog een wandeling te maken met Tara. Die helemaal weg was van het pingpongen. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Met zo'n lange wandeling hoor je wandelschoenen aan te hebben, waren jullie in training voor de vier daagse ?

Zaterdag 23Vandaag gingen we nog een keer de stad in. We zijn zoals de vorige keer van Gare De Lyon richting het centrum gewandeld. Hier zat namelijk een groot park met verschillende musea. Zo hebben wij het museum met beenderen van dieren en dino's gezien. Er was ook een heel mooi museum over kristallen en gesteenten, maar ook musea over planten en aansluitend een grote serre met tropische bomen en bloemen. Waar we de vissen geaaid hebben. Nadat we door het grote park heen waren gelopen zijn we richting Les Halles gegaan. Maar om er te raken was toch net iets moeilijker dan de vorige keer. We hadden namelijk eerst politiecontrole vanwege een muziekfestival, en omdat Elise er toch een beetje verdacht uitziet keek de agent goed in haar tas en mocht ze niet binnen met haar flesje. Na deze controle kwamen we terecht in een demonstratie. Maar volgens ons waren er meer agenten aanwezig dan demonstranten zelf. Natuurlijk was alles geblokkeerd en mochten we een blokje om wandelen om bij Les Halles te raken. Ervan overtuigd dat hier een supermarkt ging zitten begonnen we te zoeken op een plattegrond maar bleek dat de Fransen alles nodig hebben behalve voedsel. Voor de winkel moesten we nog een eind lopen en dan weer terug om de trein te nemen richting Evry Val de Seine. Nadat we aangekomen waren hebben we meteen onze bikini aangetrokken en zijn we het water ingesprongen om erna lekker op het voordek te barbecueën. Daarna hebben we nog een avondwandeling met Tara gemaakt en lekker bijgekletst. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Zag foto's waren dat honden botten ?

Reactie van
Dolores & Elise
Er stond echt van alles wat van olifanten tot duiven. Van giraffen tot paarden en nog veel meer. Er stonden zelfs menselijke botten in.

Zondag 24Vandaag was het tijd om een stukje richting de laadplek te varen. We hebben namelijk een reis met koolzaad. Het was heerlijk lekker warm weer vandaag dus hebben we allemaal dekens en kussens op de luiken gelegd waarop we lekker gezond hebben. Het werd tijd om eens lekker bij te kleuren. Doordat je tijdens het varen in de wind zit heb je minder in de gaten dat de zon zo fel schijnt, daardoor zijn we bijna verbrand. Dit keer hadden we dus meer geluk en konden we zonder regen door Parijs. Het was zelfs zo warm dat het in bikini kon. Vandaag kwam de Tour De France aan dus stonden de bruggen vol met politiebusjes. Na een eindje varen hebben we dan vastgemaakt in een dorpje. Hier hebben we nog een verfrissende duik genomen om dan een eindje te wandelen. We hebben gewandeld tot we Annemarie tegen het lijf liepen met Tara. Jammer genoeg hadden we het avontuur van Tara gemist, ze had namelijk met haar koude neus onder iemands rok gezeten. Na het wandelen konden Elise & Dolores hun kookkunsten tonen op het voordek. Waren toch goed gelukte pannenkoeken. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
oei, Tara is toch een 'meisje '..

Maandag 25Vandaag hebben we vooral gevaren. Elise en Dolores zijn samen begonnen aan deze dag met wat lezen, Elise moet namelijk 6 boeken lezen in de vakantie voor school… Het was niet zo heel mooi weer dus hebben we maar eventjes buiten gezeten. Daarna zijn we terug naar binnen gegaan want het begon frisser te worden. We wilden graag een film kijken, en Thijs dacht wel een mooie voor ons uitgekozen te hebben. We dachten dat het over beren ging maar het bleek over trollen te gaan. Het is maar waar je van houd ; ) Om even bij te komen zijn we een stukje gaan wandelen. Na het avondeten hebben we nog een film gekeken en deze was zeker de moeite waard. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Hoi Elise . Ben je over of ben je geslaagd ?

Reactie van
Elise
Hoi Joke ik ben gelukkig over na HAVO5.

Dinsdag 26Vandaag hebben we nog een stukje gevaren. Het was een mooi gebied met veel krijtrotsen en mooie huisjes. We waren in de buurt van de laadplaats dus bleven we de rest van de dag daar liggen. We hadden een heel mooi uitzicht, want op de berg stond een oud kasteel/ruïne. Er was ook een dorpje bij. Met z'n tweetjes zijn we de buurt gaan verkennen en via een sluipgangetje richting het kerkje gelopen. Deze was bijzonder ingericht, maar heel erg versleten. Overal zaten grote scheuren in, waardoor het leek of het ieder moment in kon storten. Nadat we het kerkje gezien hadden zijn we richting de oude ruïne gelopen. Eenmaal boven op de berg had je een heel mooi uitzichtpunt. Hier hebben we dan ook volop van genoten. Vanaf dit punt konden we Annemarie Tara zien uitlaten, maar helaas kon zij ons niet zien. We zijn nog een stukje verder gelopen en hebben een paar hele mooie foto's gemaakt van elkaar. Alhoewel we het daar niet altijd mee eens waren. Nadat we van het uitzicht genoten hadden zijn we terug naar beneden gelopen. Weer terug op de Picaro hebben we een heerlijk middageten op en zijn we na een tijdje weer de berg opgelopen, maar nu met z'n allen. We hebben ook nog een wandeling door het bos gemaakt. Dit was veel klimmen tegen de berg op. Vanuit het uitzichtpunt hebben een buitenzwembad gezien, die maar een paar minuutjes van de Picaro af lag. Oftewel, na onze wandeling zijn we lekker gaan zwemmen! Het was een prachtig plekje om te zwemmen want het bad lag bijna direct langs de berg met de ruïne. Vanuit het water hadden we dus weer een prachtig uitzicht. Ook scheen het zonnetje. 's Avonds hebben we nog een spannende film gekeken. We hebben veel gedaan deze dag en hebben er erg veel van genoten. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Ik ken die berg met die rüine, ben er ook geweest, lang geleden.. Er liep toen een bewaker rond.

Reactie van
Dolores & Elise
Ja hier hadden wij geen last van de dinsdag was de ruine namelijk gesloten. Het uitzicht konden ze ons gelukkig niet ontnemen!

Woensdag 27Vandaag moesten we laden aan een zeer klein en onhandig laadplekje. Moest je het niet weten zou je het niet eens gezien hebben. Het was enkel een lopende band die van tussen de bomen kwam en waar continu vrachtwagens af en aan reden. Nuja Elise en Dolores waren erdoor gefascineerd hoe mooi rond het koolzaad viel. Maar nadat we een tijdje gefascineerd aan het kijken waren zagen we allemaal torretjes en oorwormen kruipen in de lading. Niet zo een aangenaam vooruitzicht want die beestjes wil je natuurlijk niet in de roef hebben. Thijs heeft dan nog wat lopen bellen maar we zijn alsnog vertrokken met de lading insecten. Na het laden werd het dan eens tijd om aan het logboek te beginnen want we hadden het al zo lang uitgesteld dat we nu goed door moesten doen om er nog te raken. Nuja na 4 dagen hadden we het toch wel gehad en zijn we dan een film gaan kijken. Lekker gezellig met twee op de bank, net toen de film afgelopen was kwamen we aan aan de ligplek. Hier zijn we dan nog een eindje gaan lopen met Tara. Maar daar was een andere schipper niet zo blij mee. De man had zijn hond namelijk net aan de riem en pakte daarom gewoon Tara's riempje vast alsof wij er zelf niet voor konden zorgen. Maar ik denk dat die man eerder zelf hulp nodig heeft zijn hond liep namelijk op de autoweg toen wij terug kwamen. De hond is toen nog helemaal terug mee gelopen met ons naar de Picaro. Dan heeft Dolores hem maar met de leiband terug gebracht. Jammer genoeg voor het dier want die kreeg meteen op z'n donder. Nadat we terug aan boord waren hebben we nog even tv gekeken en dan was het hoog tijd om te gaan slapen. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Geen beestjes in bed ??

Reactie van
Dolores & Elise
Gelukkig zijn de beestjes er niet in geslaagd onze kamer te bereiken. Alhoewel het schip er van krioelde zijn ze nu toch aardig uitgestorven.

Donderdag 28Vandaag hebben we gevaren en veel aan het logboek gewerkt. Een strenge Dolores had een 'leuk' idee bedacht. Elise moest minimaal een uur in haar saaie literaire schoolboek lezen, en daarna mochten we pas een film kijken. We hebben allebei een tijd gelezen, maar Dolores had wel een leuk boek (die ze zelf uit had mogen kiezen). Op een gegeven moment heeft Elise het voor gezien en gaat lekker in het zonnetje op de luiken liggen. Daarbij wordt ze vergezeld met een vrolijke Tara die maar al te graag wilde knuffelen. Er lag een grote deken op de luiken waar ze graag op ging liggen en rollen. Na een tijdje is Dolores ook naar buiten gekomen met het goede nieuws dat het logboek was afgewerkt. Toen het weer ietsje minder werd hebben we binnen een filmpje gekeken. 's avonds wilden we Tara uit gaan laten, maar een stel Fransen vroeg aan ons of wij wilden wachten totdat zij hun wandeling met hun hondje afgemaakt hadden. Tara moest dus nog even wachten, maar was al op de luiken aan het rennen en springen van ongeduld. Dus na het lange wachten werden haar verlangens vervuld, eindelijk mocht ze op de wal lekker rennen en gek doen. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Ja die 'verplichte kost' boeken lezen in je vakantie.. maar fijn dat je over bent naar HAVO 5 !

Vrijdag 29Vandaag was het tijd om te bunkeren dus zijn we rond 10 uur even gestopt. Een beetje verderop zat een diepvrieswinkel dus daar zijn Annemarie en Dolores even heen gelopen. Na de inkopen zijn we dan snel terug naar boord gegaan zodat het niet ontdooide… Alhoewel we sommige dingen de dag zelf nog hebben opgegeten. Nadat Thijs terug kwam met een paar nieuwe touwen zijn we weer gaan varen. Eenmaal op Canal Du Nord hebben we meteen het eerste pandje met Tara gewandeld en wat was ze blij! Eenmaal terug aan boord ging Elise nog wat zonnen in het laatste beetje zon van de dag want al snel werd de hemel helemaal donker. Dolores zat zoals gewoonlijk weer helemaal verdiept in het boek. Het moet dan ook uit zijn voordat haar ouders komen. Toen we eenmaal vast lagen hebben we nog een korte wandeling gedaan met Tara tussen de vissers. Natuurlijk kon een beetje zwemmen niet ontbreken en het water was heerlijk. En het was nog gezellig ook tussen de bomen voor een sluis en met een prachtige roze hemel van de zonsondergang. 's Avonds hebben we dan nog naar De Davinci Code gekeken, via deze weg konden we Parijs nog eens zien ;). Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Wat een heerlijk leven aan boord van de Picaro… lezen, wandelen met knuffelhond Tara en dan als toetje een mooie zonsondergang en ..de Da Vinci code toe !

Reactie van
KVM
Strenge ouders hoor van Dolores…. als het boek niet uit was mocht ze niet verder mee op reis…;-)

Zaterdag 30Vandaag hebben we even moeten wachten voor de tunnel. Het was heel helder en koud water, maar wel een mooi plekje om te liggen. Er kwamen zo'n 30 eendjes schooien om eten. Omdat brood slecht is voor hun gezondheid zochten we iets anders in de koelkast. We kwamen uit op snijbonen, die ze wonderbaarlijk genoeg ook nog opaten. Annemarie was met Tara wandelen, en toen ze haar naam riep antwoordden alle eendjes met luid gekwaak. Ondertussen heeft Dolores een splitscursus gehad. De hele weg door de koude tunnel heeft ze op de luiken het touw zitten vlechten. Weer iets geleerd ;) Vandaag hebben Annemarie en Elise ook nog een stukje met Tara gewandeld. Er stond een grote sproeier op een akker waar Tara maar schrik van had. Waar Tara niet vies van was was een lekkere rotte vis waar ze in ging rollen. We hadden vervolgens een lekker geurtje aan boord. Op dat moment vaarden we ook nog eens langs een compost fabriek, dus die geurencombinatie was helemaal fantastisch. Annemarie, Dolores en Elise zijn met de fiets naar de supermarkt gevlucht. Toen we terug waren hebben we Tara meegenomen tijdens het fietsen langs het kanaal. Daar heeft onze oh zo schattige Tara haar eerste moord gepleegd. Er liep een konijntje over het jaagpad heen, die ze bij de buik pakte en speels mee schudde. Helaas werd dit het konijntje fataal. Er waren meer zieke konijnen, want we kwamen er ook nog een tegen die gewoon bleef zitten toen we langs kwamen. Heel traag hopte die voor ons uit. Annemarie vond nog een verdroogde Vlaamse Gaai, waar van die mooie blauwe veren aan zitten. Deze wilde ze maar al te graag hebben dus heeft ze de vleugels ervan meegenomen, omdat de veertjes nog te vast zaten. Later op de fietstocht stonden nog heel veel mooie paarse bloemen, daar hebben we een mooi boeketje van gemaakt. Omdat Tara zo'n fris geurtje had, hebben we haar maar gewassen. Na het uitlaten zijn we zelf ook nog even lekker gaan zwemmen. Het was een heerlijk plekje om te zwemmen. Nadien hebben we nog een filmpje gekeken. Dit was onze dag.

Reactie van
Joke
Fijn dat er een supermarkt in de buurt was om die nare Chanel 5 te ontvluchten.. Tja en konijntjes tegen komend op je pad… als je van geboorte een jachthond bent.. dan etc ,etc.

Zondag 31Overal ligt het vol lege schepen. Gelukkig vinden we in Mortagne nog een mooi plekje, waar de tafels en stoelen naast het schip op de wal kunnen staan. Want vandaag worden beide logees weer opgehaald door hun ouders. De ene mag in Frankrijk blijven, de andere gaat eerst nog een weekje naar huis. Dat zal morgen tegenvallen voor Tara. Die rustig aan een lijntje in het gras blijkt te kunnen blijven liggen, zelfs als er een brutale kat voorbij paradeert! Bij de meegebrachte post zit ons nieuwe Franse datakaartje… dat ongeveer 10 kilometer hier vandaan opgestuurd is :-) Het wordt meteen in gebruik genomen, want de bundel van ons oude abonnement was deze ronde binnen twee dagen vervlogen. Wel lekker rustig, vond ik, twee weken geen nieuws volgen, geen social media,…

 Juni
2016
  
 Augustus
2016
print-versie