LOGBOEK MEI 2015

 April
2015
 
Juni
2015
Zondag 10Toen we nog maar net in Kroatië waren, werden we gebeld dat de kano losgesneden was en in het bakboord gangboord lag. Grr, ga je ook 'ns op vakantie… Waarschijnlijk 'maar baldadigheid', maar desondanks waren we er gisteravond niet helemaal gerust op. Gelukkig begrepen de ouwelui de hint dat 'we ook door zouden kunnen reizen naar Oss' en werden we uitgenodigd om te komen eten: nog even uitstel van executie… Maar verder blijkt er gelukkig niets vernield of verdwenen. De rest van de dag zoet met wassen, ruimen en mail lezen.

Maandag 11Toen we nog maar net in Kroatië waren, werden we ook gebeld dat er in Delden een nestje Heidewachtels was geboren. Hoewel we pas volgende week maandag hoeven te laden, hebben we toch maar afgesproken om vanavond te gaan kijken. Als Thijs naar een huurauto aan het zoeken is krijgen we koffievisite, die ons spontaan een leenauto aanbiedt. Daar besluiten we maar dankbaar gebruik van te maken. Achteraf maar goed ook, want 's middags blijkt het laden vervroegd naar vrijdag, wat betekent dat we (vanwege Hemelvaart) woensdag al moeten vertrekken. En tja, hoe gaat dat met puppy's… kijken is verkocht zijn. Dus zijn we nu in blijde afwachting van onze nieuwe scheepshond: Tara.

Dinsdag 12Het leven van een tuinier gaat niet over rozen… Voor de vakantie met zevenblad, paardenbloemen, winde, mieren en kleefkruid gekampt, en nou bleken gisteren de buxussen opeens vol vraatzuchtige rupsen te zitten. Een nieuwe, uit Japan afkomstige soort. Omdat ze allemaal met de hand verwijderen onbegonnen werk is (die verdomde beesten zijn nog snel ook, en lijken je al kauwend gewoon uit te lachen…) toch maar gespoten. Vandaag de finishing touches… en nou maar afwachten wat de zevende plaag wordt :-(

Woensdag 13Als we naar de markt en de bakker geweest zijn, gaan we ook nog maar even langs de bieb voor een stapeltje hondenboeken, want het is toch weer 15 jaar geleden dat we een pup opgevoed hebben. En cursussen volgen is er nu eenmaal niet bij als je vaart. Omdat Heidewachtels veel beweging en uitdagingen nodig hebben, en in deze hond misschien toch wat meer jachtpassie zit dan in Kia, gaan we ons ook eens verdiepen in het fenomeen (staande en apporterende) jachthond. En dan gaan we maar eens kijken of we nog varen kunnen, want dat is ook lang geleden!

Donderdag 14Pitstop in Maasbracht voor een nieuwe 'graantrekker', want de oude was een paar weken geleden opeens verdwenen. Vermoedelijk weggewaaid. Bij aankomst in Stein is het op de wal een drukte van jewelste. Rommelmarkt?! Helaas, popfestival. Ondanks Hemelvaart is de supermarkt gewoon open zodat de voorraden nog wat aangevuld kunnen worden.

Vrijdag 15Pitstop in Maastricht om te bunkeren en na te praten over de vakantie. Hoewel het zoals gewoonlijk reuzegezellig is, moeten we toch nog een stukje doen vandaag. Want volgens de papieren moeten we volgende week donderdag alweer lossen. Omdat we zondag niet kunnen varen in België, hebben we deze ronde dus maar 4,5 dag om in Ribecourt te komen, terwijl dat normaal 5,5 tot 6,5 dagen is, aangezien je dan het weekend (en/of de lostijd van je voorburen) als 'uitloop' hebt.

Zaterdag 16Gaat lekker, gisteren aan Klein-Ternaaien en Ivoz-Ramet net tweede schutting, zodat we 's avonds aan Ampsin de achterbuurman, die overal natuurlijk wel zo in liep, al op onze hakken hadden. Intussen ben ik bezig m'n logboekachterstand wat weg te werken. Even drie maanden uit het hoofd reconstrueren, gaat ook niet zo lekker…

Zondag 17Gisteravond in Manage gestruikeld. Van buren hadden we eens gehoord dat er 's zondags in La Louvière een grote, overdekte rommelmarkt zou zijn, maar op internet krijgen we die maar niet gevonden. Tot Thijs een artikeltje tegen komt waar in staat dat die op last van de brandweer gesloten is… in 2008 ;-) Tijdens onze speurtocht hebben we echter ontdekt dat er in het dorpje Manage zelf vandaag ook een brocante gehouden wordt, dus gaan we daar maar eens op af. Erg groot is die niet, en de meeste koopwaar zou ik nog niet eens willen al kreeg ik er geld bij. Omdat het prachtig weer is, en we ons lunchpakketje toch bij hebben, fietsen we dus nog maar eens de andere kant op, richting het oude kanaal Brussel-Charleroi. Vanaf de 'Pont de l'Origine' komen we via het jaagpad bij een splitsing, gevolgd door een sluisje, dat 'Ecluse no 13' blijkt te zijn. Omdat het jaagpad aan de overkant niet befietsbaar is, lopen we het laatste stukje naar 'Ecluse no 12' maar. In de verte zie ik door het struikgewas nog een soort viaduct, maar volgens de telefoon loopt het kanaal daar dood, zodat we maar weer de andere kant opgaan. Achteraf bleek dat dus een tunnel te zijn, grrr! Maar ja, hebben we nóg een reden om nog eens terug te gaan, want het blijkt hier hartstikke leuk fietsen. Niets zo mooi als oude sluizen (ga al fantaseren over een 'folly' in de vorm van een half-gedempt sluisje in de tuin…) en bruggen met schilderachtige namen ('Pont de la noire bouteille'), en dan krijgen we ook nog het fraaie Chateau de Seneffe chateaudeseneffe.be waar je gewoon gratis door de tuinen mag wandelen. Verderop zien we nog een paar gerestaureerde baquetjes, en bij Arquennes krijgen we het gevoel in de Auvergne beland te zijn. Ik heb echt zoiets van 'Wat doen we eigenlijk in Kroatië, Wallonië is veel leuker!' Hoewel we langs het kanaal nog door zouden kunnen fietsen tot Ronquières, besluiten we maar via veldweggetjes en het Chateau-Fort van Feluy terug te steken naar het nieuwe kanaal, want ik heb ook nog wat schrijfwerk liggen. Dit laatste stukje bewaren we dan ook maar voor een andere zondag - want bij het hellend vlak blijkt ieder weekend een hellende rommelmarkt te zijn.

Maandag 18In Obourg krijgen we te horen dat we beneden de sluis vast moeten maken, omdat er bij de spoorbrug voor de Grand Large duikwerkzaamheden zijn. Eventueel kunnen we ook nog aan een kaaitje verderop vastmaken, maar we weten niet of daar plek is en of we tegen de kant komen. De sluiswachter weet ook niet wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Omdat we wel een beetje haast hebben, en buurman helemaal, besluiten we als de volgende schutting af komt toch maar langzaam door te schuiven naar het volgende kaaitje. Als we in het zicht van de spoorbrug komen worden we opgeroepen door de politie: 'De auto is uit het water, dus u kunt meteen doorvaren'. Een half uur later worden we opgeroepen door de sluis: 'U mag weer verder…'

Dinsdag 19Geen betere wekker dan een passerende buurman: binnen 30 seconden staan we aangekleed in de stuurhut. Oef, toch nog even wennen, die nieuwe wekkerradio. Die wel leesbaardere cijfers heeft, maar minder gemakkelijk af te stellen is. Die dingen zijn er natuurlijk ook niet op gemaakt om iedere avond weer een nieuwe zender op te moeten zoeken.

Woensdag 20Omdat het er eergisteren naar uit zag dat we vanavond net niet in Ribecourt zouden komen, vond de ontvanger vrijdagochtend lossen veiliger. Nadeel daarvan is dat niet alle andere schepen voor het (lange) weekend leeg gaan komen. Gisteren is het varen echter buitengewoon vlot verlopen. Net als we afgesproken hebben dat we toch wel morgenvroeg kunnen lossen, is de gang er natuurlijk helemaal uit: niets zo onvoorspelbaar als het canal du Nord. Gelukkig halen we het toch nog, want morgen om 7 uur staan er een kraan en twee auto's klaar.

Donderdag 21Zodat we om tien uur al weer van onze lading af zijn. Inmiddels hebben we ook alweer een volgende reis: Chalons-Roermond, voor de verandering… Als het ruim schoon is, ga ik eens bij 'Les serres du Chateau' kijken. Al zo'n 25 jaar langs gefietst, maar nog nooit geweest. De kasteeltuin ziet er gelikt uit, maar in de daarachter gelegen tuinen en kassen staat wel heel veel onkruid… en dat voor een hoveniersschool! Wel leuk om de boomklimles en het moestuinonderricht voor de kleintjes te zien, en iedereen is hartstikke vriendelijk, zodat ik maar twee artisjokplanten aanschaf. 's Avonds eten we wat vroeger, zodat we nog een boswandeling kunnen maken. In plaats van zoals gewoonlijk linksaf te slaan, gaan we nu eens rechtsaf, met de bedoeling het rondje andersom te doen. Maar daarmee komen we toch weer op een heel ander pad dan verwacht. Dat verderop ook nog eens in de bramen eindigt. Nu weet ik het zeker, die paden hier verschuiven stiekem, net als de bewegende trappen op Zweinstein!

Vrijdag 22Het begint op zomer te lijken, met pootjebadende koeien langs de Aisne, en alles wat daarbij hoort: teken (waarschijnlijk meegebracht uit het bos), hooikoorts,… Alleen de ruimwatertemperatuur is nog niet echt zomers, merkt Thijs als hij 's avonds in Celles even door de ballast mag waden, omdat hij vergeten is een dop los te draaien…

Zaterdag 23Wel relaxed varen zo, zonder extra bemanning of gejaagde buurmannen ;-) En we hebben ook alle tijd om in Chalons te komen: omdat we er vanuit gingen dat we vrijdag pas zouden lossen, hebben we aangenomen om woensdag pas te laden. Dus stoppen we maar een paar uurtjes in Berry, voor de bakker en de Emmaüs, alvorens door te gaan naar Loivre.

Zondag 24Waar het 'toevallig' ook brocante is… Ik had eigenlijk zoiets als vorige week verwacht, maar als ik tegen 8 uur brood ga halen blijkt het hele dorp al één grote gezellige rommelmarkt. Tussen het afgedankte speelgoed, de tweedehands kleding en de champagnecapsule-verzamelingen liggen ook nog best leuke dingen. En minstens zo leuk is de hele sfeer er omheen: de metershoge poorten die altijd potdicht zitten staan nu open, en bieden verrassende doorkijkjes op prachtige binnentuinen, de barbecue wordt al opgestookt en de bakker heeft bergen croissants gebakken. Halverwege kom ik Thijs tegen die, door honger uit bed gedreven, intussen zelf maar op weg was naar de bakker. Na het ontbijt maak ik nog een rondje door de resterende straten, en dan varen we weer verder.

Maandag 25Gisteravond tegen de verwachting in nog door de tunnel gekomen, zodat we rond de middag al in Chalons zijn. Meestal ligt het hier bomvol spitsen, maar nu zijn we de enige.

Dinsdag 26Geen schepen = geen controleur = zeker niet laden vandaag, dachten we. Maar onze favoriete controleur, die alle schepen altijd z.s.m. geladen wil hebben, moet vandaag een trein doen, en daarna wil hij ons ook nog wel even vol maken. Dus niet naar de megasuper deze ronde.

Woensdag 27Hoewel we duidelijk 240 ton gevraagd hadden, om weer via het canal des Ardennes te kunnen, blijkt er toch 250 in te zitten. En doordat die tien ton extra nu ook nog eens voorin terecht gekomen is, liggen we voorop behoorlijk diep voor die route. Volgens onze voorgangers stond de Maas ook weer eens onder peil. Tja, wat is wijsheid?

Donderdag 28Toch maar via het noorden dan, hebben we aanstaande zaterdag ook meer kans op een lift naar de vergadering van onze coöperatie.

Vrijdag 29De meeste auto's zitten al volgeboekt, maar gelukkig wil een collega die van Meaux af komt rijden nóg wel een uurtje vroeger opstaan, om ons op te halen. We hadden gehoopt 's avonds nog door Noyon te komen, omdat je bij de silo niemand in de weg ligt, maar we komen net niet meer op. Zodat we morgenvroeg nog een sluis moeten doen.

Zaterdag 30Gelukkig is de vergadering in België in plaats van in Nederland, dus hiervandaan niet zo heel ver rijden. Maar voor we 's avonds terug zijn is het toch wel weer laat: gezelligheid kent geen tijd. De buren waar we mee terugrijden stappen ergens op de Oise uit, en de derde carpooler rijdt dan met hun auto door naar Gennevilliers. Als dat geen besparing door samenwerking is…!

Reactie van
Rene
Reactie heeft niets met de tekst te maken, maar met de eerste foto; Wat een leuke dreutel !

Reactie van
Picaro
Daarvan zullen er binnenkort nog wel meer foto's komen, maar het is ook weer een tijdrovende hobby erbij, zo'n pup!

Zondag 31Gisteren eens 'genotuleerd', dus vandaag mijn aantekeningen maar meteen uitwerken, voor ik niet meer kan lezen wat er staat ;-) Op school had ik nog een keurig handschrift, maar sinds ik meer tik dan schrijf wil het niet meer. Maar tikkend kan ik de vergadering weer niet bijhouden, omdat ik nooit echt heb leren typen :-(

 April
2015
  
 Juni
2015
print-versie