LOGBOEK DECEMBER 2014

 November
2014
 
Januari
2015
Maandag 8Op z'n vroegst morgen lossen, wordt ons op kantoor nogmaals verzekerd. Mooi, dan kan het vanavond geplande housewarming-annex-afscheids-familiediner doorgaan! Nog geen twee uur later een telefoontje: vanavond om zes uur lossen. Nee hè, was de catering net geregeld, en ons vervoer… kunnen we niet met iemand ruilen? Dat blijkt niet mogelijk: onze voorbuurman wil niet wisselen, het bedrijf heeft echt tarwe nodig, 'en u hebt zich nou eenmaal losgereed gemeld'. %&! Uiteindelijk wordt besloten het etentje dan maar uit te stellen tot half negen, ook al moet onze chauffeur dan een paar uur aan boord blijven wachten, en wordt het laat naar bed voor de schoolgaande jeugd. Als een collega aanbiedt het schip wel te lossen, slaan we dat dus niet af, ook al moet die helemaal van Maastricht af komen. Achteraf maar goed ook: als we om zes uur losgereed onder de kraan liggen, blijken ze pas om half acht te beginnen…

Dinsdag 9tot en met maandag 29 december. Als we nu in Antwerpen of zo gelost hadden, hadden we waarschijnlijk nog wel een reisje gedaan, maar nu we al zo dicht bij Den Bosch zijn, blijven we daar ook maar lekker liggen. Scheelt ook een hoop geregel: de 17e vergadering in Dordrecht, de 19e en de 20e in Zwijndrecht, de 25e en 26e al afgesproken met broer en zussen, de 29e naar het ziekenhuis… Omdat we een auto mogen lenen, kunnen we de tussenliggende dagen ook van alles doen. Zoals naar de tandarts, een lascursus doen (Thijs dan), een nieuwe ID-kaart en Niwo-certificaat regelen, de drijfjassen laten keuren, op bezoek bij familie, en bij een collega die met een expositie in het ruim in Heusden ligt. Verder houden we ons bezig met behang verwijderen, een klere(n)kast verven, een omvallende boom omzagen, bolletjes planten (bij Kia) en de gebruikelijke klusjes aan boord. En dan is er ook nog sneeuw 'pret'…

Dinsdag 30Gisteren samen met buren nog tot Veghel gevaren, vandaag door naar Stein. Lastig boodschappen doen deze ronde, omdat de koelkast en vriezer nog vol met kerstkliekjes zitten. En het wordt weer een lange reis… jawel, naar Sète.

Woensdag 31Voor de laatste keer met vrachtauto's 'ZA' laden: binnenkort gaat dat ook met een laadinstallatie. Gelukkig maar, want het blijft bij sommige chauffeurs altijd maar afwachten waar de lading terecht komt. En als je dan met een maximaal tonnage over minimaal onderhouden vaarwegen moet… Vervolgens varen we naar Maastricht, waar we samen met twee buren oud en nieuw gaan vieren. De ene buurvrouw maakt soep voor vanavond, de andere 150 oliebollen… spelletje, champagne, en dan zit 2014 er weer op. En tien jaar logboek!

Reactie van
Andrew
Proost op 10 jar logboek en alle geluk in 2015 [dat mag heel het jaar, toch?]

Reactie van
Arnold
Bedankt voor 10 jaar logboek!
En ga er alsjeblieft mee door, jullie fans kunnen niet zonder!
Goede vaart
Arnold

Reactie van
Rene
Geweldig die 10 jaar logboek, ik vind het nogal wat om dat er "maar bij te doen" boven op een toch van tijd tot tijd behoorlijk hectisch bestaan.

Reactie van
KVM
En ook na 10 jaar volgen we het nog steeds even graag…

Reactie van
Joop
Super. Kijk er steeds naar uit met veel begrip voor hiaten door jullie drukke werk.

Reactie van
Picaro
Okee, blijkbaar wordt het logboek ondanks de soms maandenlange achterstand nog gelezen, dus… we zullen doorgaan!

 November
2014
  
 Januari
2015
print-versie