LOGBOEK JANUARI 2014

 December
2013
 
Februari
2014
Woensdag 1tot en met dinsdag 14 januari. We hadden ons voorgenomen om gewoon de hele maand januari in Den Bosch te blijven liggen, om even bij te komen en eens voor alles en iedereen de tijd te nemen. Maar dan neemt een buurman onder het mom van 'kunnen we weer eens gezellig samen varen' gewoon een reis voor je aan, en ligt er op 2 januari alweer een charter binnen – gelukkig pas 14 januari laden. Naast de gebruikelijke scheepstechnische en huishoudelijke bezigheden proberen we ook nog leuke dingen te doen. Zoals bezoekjes van en aan vrienden en familie, een uitje naar het 'buitenland' plannen voor onze vakantiedames, een tortillamaal voor 14 personen organiseren, naar de markt, naar een tentoonstelling, … De resterende tijd wordt gevuld met bestuurswerkzaamheden. In alle drukte zouden we bijna vergeten dat we dit jaar niet één (20-jarig bestaan van onze coöperatie), maar twee jubilea hebben: de Picaro wordt 50!

Reactie van
bert van der tang
en kan zeker nog 50 jaar mee…..

Reactie van
Luc
2014: 50 jaar Picaro! Wat een mooie mijlpaal. Gefeliciteerd.

Dinsdag 14ot en met zondag 16 november. Back to work: 's morgens om zeven uur al op weg naar het station, voor een brainstormsessie bij Bureau Voorlichting Binnenvaart. Aansluitend maar even een rondje door de stad, nu ik toch in Rotterdam ben… In het weekend wassen, ruimen, mail bij lezen, een bezoekje aan de snuffelmarkt en een verjaardagsfeestje.

Woensdag 15tot en met vrijdag 31 januari. De dagen vliégen tegenwoordig gewoon voorbij. Tussen de sluizen, maaltijden en hondenuitjes door zowat de hele reis aan de computer gezeten: anderhalve maand logboekachterstand wegwerken, een tekstje hiervoor schrijven, een tekstje daarvoor redigeren, informatie vragen, informatie geven, foto's opsturen, webpagina's bijwerken, het binnenvaartnieuws volgen en 'delen', wat PR, wat klagen, wat input geven, wat administratie, wat contact houden met en over stagiars en zij-instromers, de chômagelijst bijwerken… en dat alles met een nieuw toetsenbord dat grrr, d hlft vn d lttrs ovrslt… De consequentie van bijna de hele dag beneden zitten is dat ik dus ook over de tweede helft van deze maand bijzonder weinig te vertellen heb. Maar er is ook weinig bijzonders gebeurd: geen strenge vorst, niet shocking klem gezeten met een tegenligger, geen extreem hoog water op de rivieren. Wel een paar kanaalpanden onder peil – omdat het water van de chef niet meer over de deuren mag lopen/omdat de panden voorheen te vol stonden vanwege de regen/omdat lege schepen geklaagd hebben dat ze niet meer onder de bruggen door komen. Ofwel drie verschillende VNFfers, drie verschillende smoezen – niets bijzonders dus.

 December
2013
  
 Februari
2014
print-versie