LOGBOEK JUNI 2012

 Mei
2012
 
Juli
2012
Vrijdag 1En ach, in deze tijd van het jaar is de natuur overal mooi. Normaal laat ik veldbloemen lekker in het veld staan, omdat ze binnen zo verwelkt zijn (en je er meestal een hele dierentuin bij cadeau krijgt), maar de combinatie korenbloemen, margrieten en klaprozen kan ik toch niet weerstaan. Daarnaast staan er nog wel tien andere soorten bloemen, waarvan ik het merendeel niet eens bij naam kende, zoals wilde weit, beemdkroon, vogelwikke en slangenkruid. Wat Thijs betreft is het allemaal nieskruid…

Reactie van
Joke
Bleu Blanc Rouge plus nog wat andere kleuren..

Zaterdag 2Hm, misschien hadden we toch beter via het canal du Centre kunnen varen (qua tonnage had het gekund): volgens de controlepost moeten we elf geladen tegenliggers gaan krijgen. Waarvan acht vandaag, bijna 'à la bassinée'. De een gaat wat soepeler (zonder te raken) dan de ander (krasje in de kont…) en een keer moet een buurman ons even langs een andere buurman heen trekken om de zaak te bespoedigen. Maar al met al doen we vandaag toch nog een mooi stukje af.

Zondag 3'En neem je hierna weer een hond?' vraagt onze sluismeesteres, nadat ze net opgemerkt heeft dat Kia sinds vorige ronde hard oud geworden is. Oef! Het antwoord is ja, maar daar willen we nog helemaal niet aan dénken… Ze is overigens, net als enkele collega-scheepshonden, 'vereeuwigd' in het pas verschenen boek 'Honden aan boord' (zie ook www.hondenaanboord.nl).

Reactie van
Trudie Rutten
Natuurlijk neem je ooit weer een nieuwe scheepshond, maar Kia gaat nog wel een poosje mee!
Bedankt voor je enthousiaste reactie op mijn boek \"Honden aan boord. Hopelijk bereikt het veel scheepshondeneigenaars.En Kia is als scheepshond een voorbeeld en fotomodel!
Goede vaart! Trudie Rutten

Maandag 4Oké, het is goed voor de vaarwegen, goed voor de oogst en goed tegen de hooikoorts, maar leuk is het niet, al die regen! Vooral niet omdat de meeste buien net boven een sluis lijken te hangen…

Dinsdag 5Telefoontje uit Nancy, of ons 'Maasdossier' gesloten kan worden, of dat we nog een vergoeding voor de verlette tijd willen aanvragen. Dat is de moeite niet waard: al met al hebben we nog geen dag verloren. En die hebben we wel terugverdiend doordat er op de boven-Maas weer normaal van 7 tot 7 geschut wordt - waarvoor overigens nog onze dank. Dat kan ze wel waarderen ;-)

Woensdag 6Zo, weer zonder kleerscheuren door Het Kanaal gekomen. Zo vanzelfsprekend is dat namelijk niet: onze voorbuurman heeft bij het kruisen z'n schroef verloren en nog steeds niet terug gevonden en onze achterbuurman heeft zich ergens op lek gevaren en is midden in het kanaal 'gezonken'.

Reactie van
KVM
Heeft de achterbuurman zich niet lek gevaren op een schroef? Anders weet de voorbuurman meteen waar hij moet gaan zoeken…Heel diep zal je er wel niet zinken, maar hopelijk valt de schade voor de buurman mee…

Reactie van
dick
een draaiende schroef die je verliest draait zich vrij diep in de bodem, zelf meegemaakt ,meer dan een meter diep.

Donderdag 7Het jachtseizoen is weer begonnen. Beneden Chalons gebaart een tegemoetkomende Engelse motorkruiser dat we aan zijn diepgang moeten denken… Nou moe, als die het hier al benauwd heeft, dan gaat hij verderop nog wat meemaken! En wat dacht je van onze diepgang… Sommigen lijken er totaal geen benul van te hebben dat er bij ons wel 1,80 meter onder water zit, en dan ook nog vierkant. Deze zou toch enig idee moeten hebben, want even verderop liggen zes lege spitsen op 'n rij: de baggervloot heeft blijkbaar ook vakantie.

Vrijdag 8Nog wat verderop treffen we ook meer geladen en ladende spitsen dan we hier in lange tijd gezien hebben: blijkbaar moeten de silo's leeg. Ouderwets gezellig dus. 's Avonds ook weer eens ouderwets vastmaken: met de kop in de sluisdeur en achter een touwtje op de overloop, want verder is er gewoon niets. Ironisch genoeg heb je in het canal d'Heuilley tegenwoordig betere vastmaakmogelijkheden dan op het canal latéral à l'Aisne…

Zaterdag 9Na op de heenweg de Maas op geduwd te hebben en op de terugweg de Rhône, willen we ook wel weer eens stroomaf, dus gaan we via de Aisne, in plaats van via Abbecourt. Daarmee valt het canal St-Quentin af.

Zondag 10Het canal du Nord blijkt gelukkig mooi rustig. Om te beginnen wordt er vandaag maar van 9.00 tot 16.30 uur geschut in verband met de parlementsverkiezingen. Zonder middagpauze. Verder schutten we de hele dag alleen, dus lekker niet vastmaken. We komen ook niet veel tegen. Een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp is het mogelijke stopzetten van het Seine-Nordproject door de nieuwe regering. Daar kunnen de schepen die hier varen dus niet mee zitten…

Maandag 11We treffen het maar weer, van de voorburen stoofvlees gekregen en van een tegenligger koeken. En weer vroeg vast: sluis Trith is namelijk nog tot morgenvroeg gestremd, en aan Denain mogen we ook nog niet afschutten. Hadden we toch een middagje op de Rhône kunnen blijven plakken…

Dinsdag 12Vorige week veiligheidshalve gezegd dat we waarschijnlijk dinsdagmíddag aan zouden komen, dus heeft de ontvanger de kraan zekerheidshalve voor woensdagochtend besteld. Maar goed, vervelen doen we ons nooit. Als we allebei onze computeractiviteiten afgerond hebben, fietsen we nog even naar de grote brico op de berg. De leuke brocante halverwege, waar het mij om ging, blijkt helaas definitief gesloten.

Woensdag 13Vandaag regent het natuurlijk, dus is het de hele ochtend luiken open, luiken dicht, open, dicht… Intussen wordt er druk heen en weer getelefoneerd over de volgende reis. Onze voorkeur ging uit naar een Veghel, maar dat blijken we tijdtechnisch niet meer te kunnen halen. Dan wordt het Weert, Lieshout of Roermond. De laadplek is deze ronde ook niet onbelangrijk. Ik wil namelijk wel een paar dagen met de trein naar Nederland gaan om de familie te helpen met verhuizen, maar dan moet Thijs begin volgende week dus wel op een plek liggen waar ik per openbaar vervoer weer in de buurt van het schip kan komen. Bovendien is het de bedoeling een reisje samen met buren te doen, die nog tot vrijdag in Bruay vast liggen vanwege de stremming van sluis Valenciennes. Dus wordt het Grigny-Weert. Zodra dat zeker is, kan ik mijn terugreis gaan boeken. De trein mag dan highspeed zijn, de site is dat niet… Maar dat je tegenwoordig zelf je ticket kunt printen, in plaats van dat op een station op te moeten halen of per post toegestuurd te krijgen, is wel een enorme vooruitgang. Al met al is het wel te laat geworden om vandaag nog te vertrekken. Als het weer begint te regenen zeggen we voor de gein: 'Zullen we vragen of de buren koffie komen drinken?' Als ze toch ja zeggen, en daarvoor dan ook nog de fietsen over twee geladen schepen heen moeten sjouwen, krijgen we medelijden, en besluiten zelf maar met onze 'patisseries orientales' naar Bruay te fietsen. In de hoop dat het opklaart én dat het pad langs de rivier door blijft lopen… Dat blijkt gelukkig allebei het geval - en we mogen ook nog blijven eten.

Donderdag 14tot en met zondag 17 juni. Terwijl ik mee dozen, planken, planten en meubels sjouw en stouw, zakt Thijs vast af naar Conflans, in afwachting van de buren en/of van mij, want alleen door Parijs varen mag officieel niet. Daar is het 'Pardon de la batellerie', maar zelfs in de binnenvaarthoofdstad van Frankrijk stelt dat niet zo veel meer voor.

Maandag 18Het blijft spannend, treinreizen. Donderdag vier keer overstappen en een kwartier in Kortrijk gestaan omdat er geen bestuurder was, gisteren in Den Bosch Oost allemaal de trein uit gemoeten omdat volgens het beveiligingssysteem een deur niet goed sloot, en vandaag is het weer een puinhoop doordat de bliksem ingeslagen is op Utrecht Centraal. De trein van Roosendaal naar Brussel heeft 25 minuten vertraging, maar gelukkig haal ik m'n verplicht-gereserveerde TGV nog. Vervolgens hoef ik maar tien minuutjes aan de voet van de Eiffeltoren te wachten voor er twee blauwe koppen opdoemen…

Dinsdag 19Volgens de papieren zouden we respectievelijk donderdag en vrijdag moeten laden, maar volgens de silobaas zou dat wel eerder kunnen worden. Ware het niet dat de lopende band kapot gaat… Omdat het nogal wisselvallig weer is gaan we maar eens aan de administratie beginnen. Voor we goed en wel bezig zijn worden we 'gered' door twee motorrijders, die toevallig (niet echt…) in de buurt waren.

Woensdag 20Dagje Parijs met de buren. Omdat het weer veel mooier is dan voorspeld, bezoeken we na het warenhuis geen museum, maar lopen we zo maar eens een wijk in die we nog niet kennen, maar die er op de kaart wel leuk uitziet. En dat ook blijkt te zijn (Quartier Saint-Denis-Montorgueil). Omdat we een dagkaart hebben, en echte Hollanders zijn, gaan we vervolgens nog even met de metro naar La Vilette, voor een wandelingetje langs het altijd weer betoverende canal Saint-Martin. Waar we nog een buurman treffen. 's Avonds gaan we eten bij Bouillon-Chartier, waar de prijzen betaalbaar zijn, de zaal prachtig en de 'logistiek' indrukwekkend – tip van weer een andere buurman.

Donderdag 21Omdat Kia gisteren de hele dag alleen op een warm schip door heeft moeten brengen, gaan de buren vandaag met haar naar 'les lacs de Viry-Chatillon et de Grigny' – en wij mogen ook mee ;-) Daar maken we een mooie wandeling rond een van deze voormalige grindgaten, die nu ingericht zijn als natuur- en recreatiegebied. Net voor de onweersbui barst zijn we weer aan boord.

Reactie van
Thiel van Giesen
Hoi,Hoi,
Weer terug in 't land.
Latertje vandaag.
Fijn weekend.
Groetjes uit Den Bosch
29-06

Vrijdag 22Op zulk groot vaarwater verwacht je toch een professionele installatie, maar het blijft natuurlijk wel Frankrijk… Sinds gisterochtend wordt er weer 'aan de lopende band' geladen, en deze ochtend zijn wij aan de beurt. Thijs krijgt een mooie afstandsbediening om de laadpijp te bedienen, maar binnen de kortste keren is de batterij leeg, en moet hij zich alsnog behelpen met de hendels in het bedieningshokje. Het voordeel daarvan is dat hij wat minder stof hapt, want de mais stuift nogal, het nadeel dat daarvandaan de ijken wat minder goed in de gaten zijn te houden. Het laden komt ook nogal nauw, want met het opgegeven soortelijk gewicht hebben we al onze kuubs nodig om de partij mee te nemen. Als Thijs op 'n gegeven moment via de intercom vraagt hoeveel er nog moet komen krijgt hij 'twintig ton' als antwoord. 'Doe dan eerst maar eens tien ton. 'Eh, er komt niets meer, alles zit er al in'. Met als gevolg dat we nog volop ruimte over blijken te hebben – en acht centimeter achterover liggen…

Zaterdag 23Suresnes is niet het meest 'geruste' overnachtingsplekje. En dan gaat Kia om 'n uur of vier ook nog eens aan het rondtikken door de roef. Oei, dat komt misschien doordat ik vergeten ben haar een pilletje te geven, dus doe ik dat alsnog maar. Als ik een hondensnoepje wil pakken wordt me opeens toegebruld 'Wat moet dat daar!!!!' Lieve help… Blijkt dat Thijs de stuurhutvloer hoorde kraken en dacht dat er een inbreker binnen stond! Want dat ik over hem heen uit bed geklauterd was had hij dus helemaal niet gemerkt… Met afwisselend hartkloppingen van schrik en stuiptrekkingen van de slappe lach doe ik vervolgens natuurlijk helemaal geen oog meer dicht ;-) Gelukkig maken we vandaag wat vroeger vast om te barbecueën, want de buurvrouw is jarig.

Zondag 24In Compiègne moeten we een uur in de sluis blijven liggen in verband met een roeiwedstrijd. Een canal du Nordschip achter ons heeft geluk: die arriveert net tegen het einde van de stremming, en kan dus in een keer doorvaren. Boven de stad duwt hij ons beidjes meteen voorbij. Hij ligt dan ook erg vlot, maar gezien de omstandigheden vinden we het toch niet helemaal netjes. Maar ja, wat doe je eraan… Nou, in Bellerive eentje via de spitsensluis laten gaan dus! Daardoor arriveren de buren als eerste aan het canal du Nord, waar wij wel bij hen in de sluis passen, maar dat canal du Nordschip dus niet. Zodat hij ons toch weer voorbij moet laten…

Maandag 25De buren hebben een handzaam cameraatje aangeschaft om het laden en lossen vast te leggen, voor het geval er wat mis gaat. Dat apparaatje kun je natuurlijk ook gebruiken om léuke filmpjes te maken, bijvoorbeeld van de doorvaart van Parijs of een tunnel. Of je kunt het op een hondenrug monteren, om zo de wereld (en jezelf…) eens vanuit hondenperspectief te bekijken!

Reactie van
Thiel van Giesen
Dan wachten we nu dus op leuke filmpjes via jullie eventueel zelf aangeschafte cameraatje.Gr.

Dinsdag 26Die canal du nord hadden we dan wel mooi geknipt, maar dankzij een pousseur voor ons doen we alsnog bijna twee dagen over hét canal du Nord. Daardoor missen we net buren die het canal de Saint-Quentin in moeten. Maar doordat zij de auto wel aan de wal willen zetten hebben we alsnog een gezellig avondje – aan dezelfde sluis en met hetzelfde gezelschap als drie maanden geleden.

Woensdag 27En dan ben je opeens weer bijna aan de grens, en moet er nog vlug vanalles gemaild, geüpload, gegoogeld en getweet worden. Maar eenmaal in België geeft die internetloosheid me altijd weer een heel relaxed gevoel: eindelijk weer tijd voor andere dingen. In dit geval het uitmesten van de logeerkamer. Want volgende week moeten daar maar liefst twee logeetjes slapen.

Reactie van
Lana - Xander
hoi dolores hoe gaat het met je ?
ik vind het wel leuk dat ik een e-mail stuur naar je ga je nog een e-mail terug sturen XP hoe gaat het met kia ? o,en trouwens vind je het leuk om te lezen? dan schrijf ik be doel tiep i meer zo als blablabla dan lees je tog meer net zo als nu.. nulees je tog ook meer en meer en meer hoe dan ook

DAAG DOLORES!!!!!!XD


GROETJES! LANA!!!!XE

Donderdag 28Spannend dagje. In de doorsteek van Charleroi kruisen we een groot schip, wat (voor hem) maar net goed gaat. Beneden Charleroi doet een sluismeester de benedendeur dicht terwijl wij nog in de sluis zitten. En intussen zijn we ook nog aan het proberen om beneden Namen te komen, omdat onze voorbuurman morgenmiddag nog op zijn losplek moet zijn. Als dat niet lukt maken we er maar een ontspannen avondje op het voordek van.

Vrijdag 29De Maas loopt voortreffelijk, doordat we met drie spitsen steeds bij een grote voorganger in de eerste schutting passen, zodat de voorburen 's avonds toch nog op hun bestemming komen, en wij in Panheel.

Zaterdag 30Daarvandaan vertrekken de buurvrouw en ik in alle vroegte vast met de auto naar Weert, om boodschappen in te slaan voor de 'friet van Piet' en barbecue van morgen, als de dames afgeleverd worden door hun papa's en mama's. Als de mannen ook in Weert gearriveerd zijn drinken we nog even koffie, zorgen dat het Kia aan niets ontbreekt, en gaan dan weer met de auto naar Bergen op Zoom voor een vergadering van ons samenwerkingsverband.

 Mei
2012
  
 Juli
2012
print-versie