LOGBOEK SEPTEMBER 2010

 Augustus
2010
 
Oktober
2010
Woensdag 1Als we wakker worden kunnen we onze oren niet geloven: geen geklots, klapperende kleedjes, rammelende rolluiken en andere geluiden die ons de afgelopen nachten regelmatig uit onze slaap gehouden hebben, nee, het is volkomen windstil. Dus vlug op en vlug openleggen, voor het misschien toch weer gaat waaien. De buren hebben gisteren behoorlijk afgezien - en echt alles vol rijst zitten (tot diep in de luchthoorn toe ;-) Met de kwaliteit van de lading hebben wij wat minder geluk: in tegenstelling tot de buren en tot vorige reizen krijgen we deze keer geen mooie grote korrels, maar breuk met ronde rijst en wat andere, onduidelijke zaden erdoor. Tijdens het laden komt de familie nog even langs, om een vergeten oplader op te halen. (Hm, hebben we dat dit jaar al niet vaker gehoord… ;-) Nu ze toch hier zijn gaan ze meteen Avignon maar verkennen en tegen met z'n allen barbecuen zeggen ze ook geen nee…

Reactie van
KVM
Héél doorzichtig trucje hoor, dat met die lader…;-)

Donderdag 2Poetsdag: eerst binnen rijstebloem stofzuigen en dan buiten restjes rijstepap spuiten.

Vrijdag 3Reactie op de site: 'Liggen jullie wel eens in Tournon of Tain l'Hermitage?' Nee, helaas wil uw gemeente geen vrachtschepen voor de deur, alleen jachten en cruiseschepen… 'Of komen jullie daar binnenkort nog langs?' Ja, morgenmiddag! Met als gevolg dat er uitgebreid naar ons gezwaaid wordt van de brug - en er 's avonds 28 (!) MB aan foto's binnen dreigt te komen. Gelukkig kunnen we dat op de server laten staan. Het ergste is dat het waarschijnlijk niet eens mooie foto's zijn , want ik was net het achterdek en de gangboorden rond de roef aan het schuren, met als gevolg dat het schip er niet uitziet (en ik ook niet ;-)

Zaterdag 4'De buren zijn lek', antwoordt Thijs als ik vraag waarom we midden in het kanaal van Pierre-Bénite opeens afstoppen. Jaja… Nee, echt! Bij het invaren van het kanaal heeft buurman iets hard geraakt. Gelukkig zit de lekkage in de voorpiek, zodat het water er gemakkelijk uit gepompt kan worden. Na een inspectiestop in Salaise varen we door naar Lyon, waar het minder stroomt en meer te regelen is. Zoals extra onderwaterkit en snelcement. Met de kit kunnen de mannen de schade van buiten provisorisch dichten, zodat ze binnen kunnen lassen, en de cement is voor het natranen. Dat zit zo wel weer goed tot in Nederland. Wel even schrikken, maar er zijn ergere dingen: een collega waar we op de heenreis een paar dagen samen mee gevaren hebben blijkt verdronken in een (automatische) sluis.

Reactie van
KVM
De buren vinden de Rhone vast een beetje saai… Iedere keer verzinnen ze wel wat om het toch een béétje spannend te houden…;-)
Groetjes daar….

Zondag 5Ah, Trevoux, Montmerle, Belleville,… overal staan gezellige rommelmarktjes langs het water. Dat is het nadeel van varen: je komt overal lángs… Voor de verandering, en voor vers brood, maken we 's avonds maar eens in Tournus vast, ook zo'n plaats waar we altijd langs varen (omdat we er officieel ongwenst zijn…)

Maandag 6Niet te geloven, een jachtje heeft de helft van onze pagina's, zoals Varen, Kunstwerken, Vaarroutes, Lading, Geschiedenis, Boordcomputers en zelfs Links naar zijn eigen site gekopieerd - tekst, plaatjes, alles! Valt mee dat hij Logboek ook niet meteen gepikt heeft. Dit is wel het grofste geval van plagiaat wat ik ooit gezien heb! Die 'DrJohn' willen we wel eens tegenkomen in een Frans kanaaltje…

Dinsdag 7Pfft, precies op het stukje Saône waar, zoals aangekondigd, de sluismeesters niet staken. Anders was het dubbel en dwars een verloren dag geweest, want sinds gisteravond regent het aan één stuk door. Blij dat we deze keer niet afgebroken het kanaal in hoeven. In het Zuiden is overigens nog veel meer regen gevallen, dus daar hebben we ook weer geluk mee gehad.

Woensdag 8Vandaag beginnen we het gevoel te krijgen dat er ergens een verborgen camerateam ligt te rollen van het lachen. Eerste shot: terwijl wij door de radar varen blijft de lamp op de sluis rood staan. Vervolgens zet een gelukkig al op de sluis aanwezig mannetje hem even op handbediening - en rijdt meteen weg, terwijl de sluis vervolgens aan de bóvenkant open gaat voor een spookafvaart! Tweede shot. Als wij om de bocht komen staat de sluis al groen, en blijft dat ook, tot we net beginnen te mikken. Dan springt de lamp op rood en gaan de deuren dicht. Terwijl we dan de radar natuurlijk #$%&! al lang en breed voorbij zijn. Derde shot. Buurman waarschuwt dat deze sluis pas op de afstandsbediening reageert als je er vijftig meter voor zit. Nou, bij ons doet hij nog steeds niets als we al met de kop tegen de massa liggen. Als Thijs met rookwolkjes uit z'n oren van het schip af wil stappen om de sluis zelf op handbediening te gaan zetten, omdat de dépanneur zo lang wegblijft, druk ik nog maar eens… ja hoor, rood-groen. En in alle drie de gevallen zegt de dépanneur: dat kán niet!

Donderdag 9Het wordt 's morgens alweer moeilijk om uit bed te komen: donker, koud, bah. Maar om nou géén vers brood te gaan halen als je vijf minuten van de bakker ligt is ook weer zowat: daarvoor vaar je tenslotte op Frankrijk. Als ik om kwart voor zeven met Kia door de ochtendnevel het oude dorpje in wandel heb ik al geen spijt meer van mijn vroege opstaan. En als ik weer buiten sta is mijn hele dag alweer goed: Op het bakkerswinkeltje komen vier deuren uit. Door de eerste stap ik, net voor openingstijd, naar binnen. Door de tweede komen twee dikke labradors - van voren blaffend en van achteren kwispelend - op me afgesprongen. Door de derde deur verschijnt even later de bakkersvrouw, met haar arm in het gips, op de hielen gevolgd door een poedelnaakte peuter. Door de vierde komt ten slotte de zwetende bakker zelf, met een grote mand warme stokbroden en een schaal geurige croissantjes. Dat vind ik nou een veel leukere film dan die van gisteren ;-)

Reactie van
Joke
De geur van al dat verse lekkers doet me het water uit de mond lopen…

Vrijdag 10DrJohn the siteripper heeft de 100 % gekopieerde pagina's inmiddels verwijderd. Het deels gewijzigde www.peterlensink.nl/drjohn/drjohnoppad/levenaanboord.htm staat er nog steeds op. Evengoed diefstal, vinden wij. Op de Info-pagina ga ik ons territorium dus maar eens wat verder afbakenen… Thijs werkt intussen aan een AIS-programmaatje. Ondertussen zijn we natuurlijk ook nog aan het varen en schutten - maar dat gaat volledig op de automatische piloot.

Reactie van
Wouter
Ook de gehele pagina "Varen in Frankrijk" (http://www.peterlensink.nl/drjohn/vaartochten/frankrijk/vaartochtenfrankrijk.htm) lijkt me gewoon van jullie. Over schaamteloos kopiëren gesproken.

Reactie van
Rene
Die hele site is zo ongeveer " geleased" om het netjes uit te drukken. Gewoon allemaal even een berichtje in het gastenboek daar plaatsen en dan zou er toch iets moeten doordringen, althans bij verstandige mensen wel.

Reactie van
Dorothé
Zielig dat ze zomaar complete paginaÂ’s van jullie site jatten! Die DrJohn beschikt waarschijnlijk niet over eigen creativiteit en originaliteit… Maar goed dat jullie dat zelf wèl bezitten, dat kunnen ze tenminste nooit van je inpikken.

Reactie van
Picaro
Hihi, DrJohn kijkt zo te zien nooit in zijn gastenboek… maar daar is het dan ook nog nooit zo druk geweest als nu ;-)

Zaterdag 11's Avonds dreigen we net in een pand zonder enige vastmaakmogelijkheid te stranden, terwijl er in het volgende pand mooie dukdalven staan. Dus fiets ik met hond, télécommande en GSM vooruit naar de sluis. Om vijf voor zeven krijg ik een SMS: 'Drukken maar, volgens Tresco ben ik er om 7.07 u'. De sluis heeft zo'n vijf minuten nodig om om te schutten en blijft dan in theorie nog tien minuten groen staan. Om zeven over zeven vaart Thijs de sluis in. Ha, da's pas RIS ;-) Veel plezier hebben we echter niet van ons plekje. 'Wat voel ik nou toch?' $%& zeker honderd muggen binnen. En ze hebben honger!

Zondag 12Volgens de radio gaat het vandaag regenen, dus zal ik maar weer eens voor de krant aan de slag gaan, is ook weer een hele tijd geleden. Grr, geen internet, we krijgen zelfs de mail niet binnen. Dan de sporen van het (ons) bloedbad van gisteravond maar van het plafond boenen. Nog geen verbinding. Dan buiten nog maar wat plekjes schuren en bijwerken, want van echt verven gaat dit jaar weer niets terecht komen. En dat is natuurlijk vrágen om regen…

Maandag 13Ondanks alle automatenperikelen deze ronde maar 72,5 uur over het kanaal der zuchten gedaan. Maar we hebben dan ook maar één geladen tegenligger gehad, en die hebben we zonder wachten en/of vastzitten gekruist.

Dinsdag 14Bij Condé-sur-Marne is het dan ook even schrikken geblazen als er opeens een geladen spits uit het, gestremde, canal de l'Aisne à la Marne komt! Die buurman had ook niets uit het canal latéral à la Marne verwacht, zo zou je nog brokken maken omdat het zo rustig is op het water… Maar ach, met vijf kilometer per uur kan het nooit hard verkeerd gaan ;-) En die buurman maakt meteen bij de silo vast om ons en de achterbuurman voor te laten.

Woensdag 15Vandaag had ik 'lapin à la provençale' op het menu staan, met de laatste olijven van de markt in Aix-en-Provence, zelfgeplukte rozemarijn en tijm uit Barbentane, zelfgeplukte laurier uit Barbegal, zelfvervoerde riz de Camargue,… De bedoeling was dat gezellig met de buren op te peuzelen, onder het genot van een glaasje Ventoux, en af te sluiten met taart met versgeplukte pruimen. Maar in plaats daarvan sta ik in m'n uppie in de keuken het vlees van de botjes te halen, zodat we dat onder het varen op kunnen eten! Want, waarschijnlijk vanwege de stremming van Berry-au-Bac, wordt er op de Marne tijdelijk van 7 tot 7 geschut, in plaats van van 8 tot 6. En als je dan ook nog eens net in een pand van twee uur terecht komt wordt het wel erg laat voor je vast ligt. Ach ja, na zo'n twintig jaar begin ik er aan te wennen, in het water gevallen verjaardagen…

Reactie van
Gijs
klinkt toch wel sneu! Gefeliciteerd nog!

Reactie van
Joke
Wat er in een paar uur kan veranderen… na ons telefoontje op 15 sept.

Reactie van
Majella en Peter
Nog van harte gefeliciteerd !!

Reactie van
Heidie
Ja ik weet er alles van. Op de vaart vergeet je soms zelfs een verjaardag. Dat hebben we een keer meegemaakt met mijn vader. Tegen het einde van de dag voeren we Nederland binnen en daar werd op 28 juni, want dat was het, hevig gevlagd voor Prins Bernard, ook de verjaardag van mijn vader. We snapten ineens zijn slechte humeur van die dag een beetje beter. Natuurlijk hebben we dat de andere dag uitgebreid goed gemaakt. Leuk logboek trouwens. Ik lees er met plezier in. Veel herkenning. Schippersdochter Heidie.

Donderdag 16Het gebeurt maar zelden dat we door Parijs komen zonder dat ik een paar foto's maak, maar na net meer dan 2000 foto's opgeruimd te hebben ontbreekt me toch wel even de lust dat lege mapje weer te vullen ;-)

Vrijdag 17In Chatou gaan we tijdens het afschutten achteruit en bij de buren langszij. De sluismeester ziet deze merkwaardige manoeuvre niet eens, of het laat hem/haar volkomen koud. In Nederland hadden we toch minstens te horen gekregen: 'Schipper, wat bent u nou van plan?!' Dan hadden we moeten antwoorden: 'Even de hond van de buren terugbezorgen, die net bij ons aan boord gesprongen is en toen niet meer terug de wal op kon.' Ach ja, weer wat voor het logboek ;-) Maar de dag is nog jong. Net voor Conflans komen we een lege, die ons zojuist voorbij gegaan is, weer tegen. We zien ook meteen waarom: die is een veilig plekje aan het zoeken, want dwars over de rivier ligt plots een dik gordijn. Als Thijs onze mistwapper aanslingert gaat die lege echter ook maar weer rond ;-) Even verderop is het weer helder, maar aan Pontoise zijn we allemaal uitgevaren: staking! Dus gaan we de stuurhut maar schuren en van een beschermlaagje voorzien. Wel een even doorwerken, want het kan zo maar gebeuren dat de middagsluiswachter wél op komt dagen. En inderdaad, als Thijs net klaar is met vernissen springen de lampen weer aan. Ondertussen is de bevrachter ook nog aan het bellen of we nog steeds zoals aangekondigd maandagavond aan denken te komen in Valenciennes, want dinsdag is de loskraan niet beschikbaar. Tja, moeilijk te zeggen, met een nationale stakingswaarschuwing van 16 tot en met 23 september en sluiswachters die daar afhankelijk van hun humeur gebruik van maken…

Reactie van
Ton van Seeters
Prachtige foto's van het varen in de mist, zeker die van op de Oise; in een woord grandioos. Bedankt daar voor en een goede vaart.

Reactie van
Picaro
Tja, mist is niet leuk maar vaak wel mooi!

Zaterdag 18Even aan bij de olieboer in Compiègne, want onze tweede nieuwe hydrofoor binnen twee jaar heeft ook weer een mankement. Ook weer binnen de garantie, maar daar heb je helaas zo weinig aan als het ding opgestuurd moet worden om die garantie te krijgen. Buren hebben ook pech: een ruit van de stuurhut kapot na een onverhoedse aanval van een boom…

Zondag 19Het nadeel van het Canal du Nord is dat je allemaal van die mooie, versgelakte koppen tegen komt. Het voordeel dat je ook weer allerlei kennissen tegen komt. Niet alleen op het water trouwens, maar ook op het jaagpad. Met als gevolg dat we weer ruimschoots voorzien zijn van heerlijk ruikende gerookte knoflook…

Reactie van
KVM
Zie het als een raar, en te laat verjaardagscadeautje…;-)

Reactie van
Picaro
Een ruikertje zogezegd…

Maandag 20Als ik met Kia van Sains-les-Marquion naar Marquion fiets tref ik een onaangename verrassing: blijkbaar vond VNF dat hek op de sluismuur nog niet hinderlijk genoeg voor schippers die hier even naar de bakker willen, maar moesten beide poortjes ook nog met ijzerdraadjes afgesloten worden. Zodat ik met hond en fiets alleen nog maar onder het hefmechaniek van de deur door aan boord kan komen… ja, veiligheid boven alles. In Valenciennes een aangename verrassing: buren lossen vandaag nog en wij morgenvroeg.

Dinsdag 21Het lossen verloopt ook aangenaam: blijkbaar is het toch mogelijk een spits met een grijper te lossen, en nog vlot ook, zonder schade aan te richten. Maar dan… We hadden onderweg natuurlijk al gehoord dat er in deze contreien weinig werk was, maar om nou helemaal leeg naar Pontoise te varen voor een flutreis… dan maar liever leeg naar Nederland om onze steeds langer wordende to-do lijstjes af te werken. Maar als we daar net over zitten te vergaderen gaat de telefoon: twee reisjes Vaucelles-Spyck! Als we door een grote buurman van de kade gejaagd worden vertrekken we maar meteen richting Canal de Saint-Quentin. De buren afgebroken en wij in grand ballast, want Thijs heeft last van z'n rug. Qua tijd scheelt het niet eens zoveel, doordat dit kanaal lekker diep is (en doordat de buren op een ander geballast schip stuiten ;-).

Reactie van
Bas
Hallo thijs en annemarie

Gisteren langs lobith gekomen kreeg jullie ineens op de ais en tresco te zien.
Was nog een beetje te vroeg voor ons om te liggen.
Volgende keer beter.
Ondertussen al leeg??

Reactie van
Picaro
Stond dat ding ook net een uur aan, worden we al gespot…

Reactie van
Bas
Big brother is watching you ;-)

Reactie van
Heidie
St Quentin, daar heb ik als kind de herinnering aan dat je 8 uur of zoiets in een tunnel zat. Je moest erdoorheen gesleept worden. Is dat nog steeds zo? Heidie van Zwol, de schippersdochter.

Reactie van
Picaro
Het lijkt soms inderdaad wel acht uur te duren, maar in werkelijkheid zit je meestal maar een uur of twee onder de grond ;-)

Woensdag 22Wij hebben de mast en de fietsen van de buren op onze luiken naar Vaucelles vervoerd, zodat buurman die met zijn hoge den niet in het ruim hoefde te werken. Daar nemen de buren onze fietsen weer over op hun schuifluiken, zodat Thijs ze voor het laden niet voor de stuurhut hoeft te tillen. Zo heeft ieder schip z'n voordelen, en als je samen vaart heb je ze allebei ;-)

Donderdag 23Hoewel een lage den en Friese kap duidelijk ook nadelen hebben als je koolzaad moet laden, zeker als het dan ook nog eens begint te regenen. Terwijl wij de laatste bultjes platscheppen gaan de controleur en de buurman maar vast dichtleggen. En dan hebben de buren er ook nog eens 35 ton meer in gekregen dan wij. Maar om 22.000 euro terug te verdienen (wat een nieuwe schuifkap met minimale aanpassing aan de den kost, aldus een achterbuurman) moet je wel héél vaak op diep water licht spul laden…

Vrijdag 24's Avonds stoppen we aan de Frans-Belgische grens om frieten te halen. Voor het eerst sinds… de Belgisch-Franse grens!

Zaterdag 25Aan de eerste Vlaamse sluis moet natuurlijk weer een vaartrechtenbriefje opgemaakt worden. 'Vaucelles… dat staat niet in de computer, kunt u een andere plaats daar in de buurt noemen?' 'Spyck… dat staat niet in de computer, kunt u een andere plaats daar in de buurt noemen?' Ondertussen gaan de benedendeuren alweer open, en dan moet de buurvrouw dit hele proces ook nog afwerken. En wat staat er dan op je factuur: 'van Frankrijk naar Duitsland'.

Zondag 26We hadden eigenlijk via de Sambreroute willen varen, zodat we op de heenweg al het een en ander af hadden kunnen werken in Maastricht en Maasbracht. Maar omdat daar 's zondags niet geschut wordt hebben we toch maar voor de Schelderoute gekozen. Zodat we zelf kunnen beslissen om wat vroeger vast te maken op zondag…

Maandag 27Welkom in Nederland: zo nat en guur dat we de verwarming maar aan zetten.

Dinsdag 28Gisteren onze AIS-transponder aan boord gekregen, dus als we vast liggen in Lobith gaat Thijs natuurlijk meteen aan de slag met zijn nieuwe speeltje. Ik vind het maar niks dat je zo zelf niet meer in de hand hebt wie kan zien waar je bent en was (hoewel we Marinetraffic wel een beetje in de hand hebben ;-) Maar AIS heeft ook voordelen, moet ik toegeven: als ik 'RMS Riga' op het scherm zie verschijnen sta ik al met mijn camera op scherp als 'ie achter de dijk uit komt.

Woensdag 29Onze eerste vrije dag sinds Avignon en prachtig weer, dus fietsen we 's middags naar Emmerich om een bezoekje te brengen aan het Rheinmuseum aldaar. Onderweg diverse 'Hundeverbote' gezien (en genegeerd… ) maar in het museum mag Kia zomaar mee naar binnen. De collectie is bescheiden, maar wel leuk. En herkenbaar: hé, onze oude Swiss! Er staat ook nog een mooi model van een spits, maar helaas zonder enige toelichting. Heen zijn we over de Spijkse Dijk gegaan (en ontdekken daar dat het Spijkse veer een spoorveer was), terug fietsen we via de Spijkerweg (en ontdekken dat er hier nog steeds een spoorlijntje loopt, waar echter alleen losse locomotieven over lijken te rijden… ach natuurlijk, da's de Betuwelijn! ;-).

Donderdag 30'Ik denk ik ga maar bij die spitsen langszij, die gaan vast niet zo vroeg varen…' zei de buurman, toen Thijs hem gisteravond bij het vastmaken maar vast even waarschuwde dat we er vandaag op een wat onchristelijk uur tussenuit wilden. Normaal gesproken niet nee, maar als je om zes uur in Spyck moet lossen… Het voordeel daarvan is dat we ook weer bijtijds leeg zijn, en dus nog een mooi stukje richting Maasbracht kunnen doen. Gekoppeld, gezellig…

 Augustus
2010
  
 Oktober
2010
print-versie