LOGBOEK APRIL 2006

 Maart
2006
 
Mei
2006
Zaterdag 1Drie keer met stralend weer op pad voor boodschappen, om drie keer met een nat pak terug te komen.

Zondag 2We vieren Thijs z'n verjaardag nog maar een keer voor de familie, nu we toch in de buurt zijn. Het stuurwiel krijgt alvast een nieuwe bestemming: de slaapkamer van neefje.

Maandag 3De week begint met slecht nieuws: de vader van een vriendin is totaal onverwacht overleden. In Dordrecht aangekomen gaat Thijs de stuurlier demonteren en gaan Kia en ik de omgeving verkennen. Weinig gras, maar o wat een prachtige huizen! En de supermarkt op loopafstand, wat wil een mens nog meer...

Dinsdag 4Wat komt er straks in de plaats van de stuurlier... In ieder geval een dashboardje voor het nieuwe stuurwerk. En daaronder... een hondenhok? Schoenenkast voor Douglas? Kaarten- en boekenkastje? Nou ja, dat is van latere zorg: onze nieuwe rol Duropal ligt, als het goed is tenminste, toch aan de andere kant van het land.

Woensdag 5Het oude stuurwerk (assen, tandwielen, lagers, kettingen...) ligt als een berg oud ijzer op de wal. Het is duidelijk niet aan vetgebrek ten onder gegaan...

Donderdag 6Met de trein naar huis voor de crematie. In de kerk dwalen mijn gedachten af naar hoe en wat ik zelf zou willen.

Vrijdag 7Het slechte nieuws is dat het nieuwe stuurwerk weer wat duurder wordt, omdat we geen joystick willen, maar net zo'n stuurpookje als op ons oude stuurwerk, om in geval van nood zonder nadenken over te kunnen stappen. En dat we door deze reparatie $%#&! een reis naar Le Havre hebben gemist! Het goede nieuws is dat de verzekering een deel van de schade aan het oude stuurwerk vergoedt. En dat de roestvrijstalen profieltjes die we besteld hebben klaar zijn, zodat ik ze nog mee naar boord kan nemen.

Reactie van
sjakie
Ik zal wat foto'tjes voor je bewaren van Le Havre. en daarna vertellen hoe het was.

Reactie van
Picaro
Fijne collega ben jij...

Zaterdag 8Ik zie dat ze hier op kantoor op onze site hebben gekeken, dus ik moet een beetje op m'n woorden passen ;-) Maar dat ze een link toevoegen met als omschrijving 'leverancier van het dubbel elektrische stuurwerk' houdt natuurlijk wel in dat we hier als tevreden klanten weg zullen gaan...

Zondag 9Ziek, zwak en misselijk van de hoofdpijn, dus ik hang maar wat rond, terwijl Thijs aan het nieuwe dashboardje hobbyt. Pas van een rondje Dordt knap ik op.

Maandag 10We lopen weer eens tegen een gebrek aan cirkelzaag aan. Van de week had Thijs het geluk dat er bij een buurtbewoner toevallig buiten gezaagd werd. Vandaag mag ik naar een scheepstimmerbedrijf in Hendrik Ido Ambacht fietsen om een hoekje uit een teak lat te laten zagen. Dat klinkt erger als het is: met de waterbus ben ik zo aan de overkant en daarvandaan is het nog wel een leuk fietstochtje. En het zagen is gratis!

Dinsdag 11'Ik had gehoopt vandaag toch eindelijk eens een keer gewekt te worden door= mannen die met gereedschap naar het achterdek klossen', mopper ik aan het ontbijt. Dat had ik eerder moeten doen: daar komen ze. 's Middags zet ik de= hele slaapkamer op z'n kop, bed eruit, troep eronder opzij, brandblusser erbij: er moet aan het achterschot gelast worden en de betimmering zou eens gaan smeulen

Woensdag 12Grr, onze plaat Duropal blijkt nog niet eens besteld in Maasbracht. Dus maar weer naar H-I-A om te kijken of het daar misschien sneller kan. Niet dus. Maar Kia is in ieder geval weer eens goed uit geweest: in Zwijndrecht is meer groene ruimte dan hier. 's Avonds komen de buren eten, die aan de overkant liggen te repareren: we kennen elkaar al jaren, maar varend zijn we elkaar nog nooit tegengekomen, dus dat we nu bij elkaar liggen is wel heel bijzonder.

Donderdag 13Maar weer eens achter de computer: nou moet ik het geld maar verdienen. Van zo'n middagje schrijven kunnen we hier toch mooi weer een controlelampje betalen ;-)

Vrijdag 14Zelf hadden we verwacht vandaag wel zo ongeveer klaar te zijn, maar er is nog niet veel gebeurd. Dat valt vies tegen. Ik leg me er maar bij neer dat het dit jaar vakantie in Dordt wordt. Dus 's middags maar eens naar het Dordrechts Museum. Geweldig, precies zoals een museum hoort te zijn. Daarna ga ik nog even winkelen: tot nu toe zijn we alleen nog maar na sluitingstijd door de stad gelopen. Weer aan boord valt me een zwart randje rond de WC op: de kit blijkt losgescheurd door het slopen van de steun van de oude stuurmotor eronder. Collateral damage...

Zaterdag 15Zowat de hele dag zoet met vet en slijpsel weg boenen: Thijs in de machinekamer en ik buiten.

Zondag 16Na het paasontbijt ga ik bij meneer Simon van Gijn op visite. Hij is er niet meer, maar ik mag zijn hele huis doorstruinen. Wat een leuk museum! 's Middags beklimmen we met de overburen de Grotekerkstoren, daarna gaan we bij ze eten.

Maandag 17Nog een dag verplicht vakantie, en vakantie betekent voor ons nu eenmaal sluisjes kijken. Door de Hollandse Biesbosch fietsen we naar de Helsluis, met z'n groene kolk, witgetopte remmingwerk en lieve huisjes juist een paradijselijk stekje. De sluismeester vindt dat er best wat spitsen hierlangs zouden kunnen varen. Dan fietsen we naar de Ottersluis. Hier een heel ander verhaal: ik mag niet eens naar de zuidzijde van de sluis lopen om een foto met de zon mee te maken. Tjongejonge, wat dienstklopper! Met de pont gaan we vervolgens even op en neer naar Brabant voor het Spieringsluisje. Onze zadelpijn trotserend maken we nog een omweg door de polder, waarna we toch nog ruim voor de visite aan boord zijn.

Dinsdag 18In Amsterdam ga ik bij een schoolvriendin op kraamvisite, dat wil zeggen, eergisteren is de kleine 1 geworden... Op de terugweg bedenk ik bij het naderen van Den Haag dat ik nog wel naar 'Droom van ItaliEB' kan gaan. Vanuit de trein bel ik of Thijs even voor me op internet wil kijken of het Mauritshuis vandaag open is: dankzij ADT, een bedrijf aan de andere kant van de haven, hebben we wifi, wat een luxe! Thijs heeft vandaag de loopplank maar van wieltjes voorzien, want inmiddels hebben we een stel (geladen) schepen langszij, waardoor we de hele dag liggen te halen en 's nachts regelmatig wakker worden van een jammerend wrijfhout.

Woensdag 19Het werk schiet nog steeds niet erg op, zo wordt het een dubbeldure reparatie. Intussen kan de kachel niet aan, waardoor het binnen behoorlijk frisjes is als het zonnetje zich een dag niet laat zien. Kortom, ik heb er zwaar de pest in vandaag. 's Avonds maken we 'in real life' kennis met een trouwe sitebezoeker. 's Nachts verhuist de site naar een andere server. Thijs is tot in de kleine uurtjes bezig alle scripts bij te werken.

Reactie van
Evert CadIJ
Is de boterkoek al op?
Als de reparatie nog even duurt kan ik er nog eentje komen brengen! :-( ???

Reactie van
Picaro
Met boterkoek weten wij wel raad... maar ook zonder ben je welkom hoor! (Nog niet op de weegschaal gedurfd na zo'n maandje luieren...)

Donderdag 20De vorderingen tot nu toe zijn te bekijken op www.picaro.nl/nederlands/stuurwerk.html

Reactie van
sjakie
Dat begint toch wel ergens op te lijken! Zijn dit de definitieve motoren of laten de andere bij jullie ook op zich wachten?
We hebben mooie foto's van Le Havre jô!

Reactie van
Picaro
Ja, dit zijn de definitieve motoren (eentje is onze oude, een is nieuw). Benieuwd naar de foto's...

Vrijdag 21Met de trein naar Rotterdam voor een nieuwe bilgekaart-voor-noodgevallen: da's goedkoper dan op laten sturen. Nu ik er toch ben ga ik ook maar bij 'onze' kantoren langs. Dan nog eventjes naar de Erasmusbrug, om wat foto's van schepen te maken. Het licht wordt steeds mooier, zodat ik er uiteindelijk twee uur sta. Passerende fietsers zie ik denken 'Ze zal toch niet gaan springen...!?'. En collega's: 'Ze zal toch niet gaan gooien...!?'.

Zaterdag 22Zoals wij meestal wat oplopen in de metro, heeft Kia nu waarschijnlijk wat opgelopen op het hondenveldje. Totaal geen weerstand, wij eilandbewoners.

Zondag 23Als ik een brief ga posten zie ik dat er in de haven om de hoek drie containerschepen liggen. Dat zou van boven wel een mooi plaatje kunnen opleveren, dus nog maar een keer de kerktoren op. Intussen arriveert de visite, die, helemaal uit BelgiEB, naar de 'stuurloze spits' komt kijken. Hoog bezoek dus...

Maandag 24Op de werkzaamheden heb ik letterlijk en figuurlijk niet zoveel zicht, maar zo te horen zit er nu wat meer gang in. Het wordt wel moeilijk om iedere dag weer wat voor het logboek te verzinnen. Dus maar weer een uitstapje bedacht: met Kia naar de dierenarts voor haar cocktail. Wel wat te vroeg, maar nu kan het nog zonder georganiseer. Dus weer een nieuwe stempel voor de verzameling.

Dinsdag 25De overburen hebben een stukje vloerbedekking over van hun stuurhut... net groot genoeg voor de onze!

Woensdag 26Ik mag mee met de proefvaart van de buren, die een nieuwe motor hebben geplaatst. Leuk: met uitzondering van het Airbus-schip op de Garonne heb ik nog nooit op een ander schip meegevaren...

Donderdag 27De elektronica in de stuurhut wordt aangesloten, het eind komt in zicht. Het 'nisje' wordt toch geen schoenenrek, maar een ladenkastje, hebben we na rijp beraad besloten: opbergruimte voor alles wat nu altijd in de stuurhut rondslingert: tij-kalender, marifoonkanalenboekje, zonnebrillen, opladers, hondenriem, fietslampjes, waterpomptang, vaartijdenboek...

Vrijdag 28We kunnen maandag in Harlingen laden voor Ribecourt, of in de loop van volgende week in Rotterdam voor Lens. Het ene is dus in een uithoek laden (3D wel eens leuk), het andere dichtbij (3D gezien de gasolieprijs misschien verstandiger). Het ene is zout (3D roest), het andere koper (3D niks aan het ruim doen). Het ene kunnen (moeten) we nu meteen aannemen (3D zeker), het andere wordt waarschijnlijk vanmiddag bevracht (3D een gok). We nemen de gok maar 3D niet aan de reis... maar ook geen gestress: om halfzes is het stuurwerk klaar!

Zaterdag 29Ballonnen in de lucht en in het water, overal vlaggen en wimpels, mensen op de kades: Dordrecht maakt er wel heel feestelijke proefvaart van voor ons! Of zou er nog wat anders aan de hand zijn vandaag...?! Op de Oranjemarkt vind ik een lieve kleurenets, maar een hangplek hebben we echt niet meer in de roef... dan maar een staanplaats. 's Avonds met de trein naar huis, en daarvandaan weer met de fiets naar een vriendin, die vanmiddag met de auto de post opgehaald heeft bij Thijs z'n ouders. Multimodaal!

Zondag 30Doop(feest) bij een andere vriendin, even bijkletsen met schoonzusje, nog een keertje thuis mee-eten en dan weer met het boemeltje terug. Altijd al graag getreind. Als de vaarwegen mijn hart niet gestolen hadden, was ik misschien wel aan de spoorwegen verslingerd gebleven...

 Maart
2006
  
 Mei
2006
print-versie